Muratpaşa'da Çevre Eğitimi Evlere Gelecek - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa'da Çevre Eğitimi Evlere Gelecek

Muratpaşa\'da Çevre Eğitimi Evlere Gelecek

İlk etapta 10 mahallede yürütülecek çalışmada, vatandaşlara geri dönüşümün önemi anlatılacak.

11.09.2014 14:36

Muratpaşa Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle 10 mahallede evler ziyaret edilerek, çevre ve geri dönüşüm eğitimi verilecek.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, çevre eğitimi ve bilgilendirme çalışması, 15 Eylül'de Yeşilbahçe Mahallesi'nde başlayacak.

İlk etapta 10 mahallede yürütülecek çalışmada vatandaşlara geri dönüşümün önemi anlatılacak. Eğitim ekiplerinin evlerin kapıların tek tek çalarak yapacağı çalışma, bir ay sürecek. Yeşilbahçe Mahallesi'nden sonra çalışma, Demircikara, Güzeloba, Çağlayan, Bahçelievler, Dutlubahçe, Cumhuriyet, Sedir, Gençlik, Deniz mahallelerinde devam edecek.

Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Fatma İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, çöpten ayrıştırılan ambalaj atığının kalitesiz, kirli ve verimsiz olduğunu bildirdi.

Geri dönüşümün verimli olmasının yolunun, kaynağında ayrıştırma olduğunun altını çizen İşbilen, "Ambalaj atıklarının ayrı toplanması ile enerjinin tasarrufu, doğal kaynakların korunması, temiz bir çevre, güzel bir gelecek bize geri döner ve ülke ekonomisine katkı sağlar" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muratpaşa'da Çevre Eğitimi Evlere Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement