Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Eyüp'te Beyaz Hareket Derneği üyesi bir grup, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararını protesto etti.

22.05.2015 17:07

Eyüp'te Beyaz Hareket Derneği üyesi bir grup, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararını protesto etti.

Çoğunluğunu imam hatip lisesi öğrencilerinin oluşturduğu, ellerinde Mısır bayrakları ve "Vallahi zafer İslamındır", "Zulme rıza zulümdür", "Mısır senden kardeşlik bekliyor" yazılı dövizler taşıyan grup, "Zalim Sisi, seninleyiz Mursi" sloganı ve tekbir getirerek, Eyüp Sultan Meydanı'na geldi.

Grup adına açıklama yapan Beyaz Hareket Derneği Eyüp Şube Başkanı Yasin Atasever, sadece Mısır halkı için değil, haksızlığa uğrayan herkes için burada olduklarını söyledi.

Atasever, zalimlere "dur" demek için protesto düzenlediklerini dile getirerek, "Mısır halkının iradesiyle seçilen Mursi'ye karşı bir askeri darbe gerçekleştirilmiştir. Sisi'nin talimatlarıyla kolluk kuvvetleri ile baltacıların saldırılarıyla yüzlerce Müslüman katledilmiştir. Darbeciler, istediklerini elde ettikten sonra İhvan mensuplarına baskı ve şiddetini artırmıştır. Yakın süreçte Mursi için 20 yıl hapis cezası veren mahkemenin tasması biraz daha sıkılmış olacak ki, çok geçmeden Mursi hakkında idam kararı verilmiştir" diye konuştu.

Dernek olarak bakış açılarını göstermek için burada olduklarını anlatan Atasever, Hz Peygamber'in "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" hadisini anımsattı.

Yasin Atasever, darbeyi ve Sisi'yi lanetlediklerini vurgulayarak, "Bugün bunların başımıza gelmesi, yaşananlara karşı elimizin ve kolumuzun bağlı olması, haçlıların bize pervasızca saldırmaları hilafetin ilga edilmesi ve Müslümanların sahipsiz bırakılması nedeniyle olmuştur. Buradan tüm dünyaya sesleniyorum; selam olsun firavunlara karşı Musaca, nemrutlara karşı İbrahimce duruş sergileyenlere. Selam olsun, haçlıların korkulu rüyası Selahaddin'e" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement