Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ve Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASSAM), Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararını kınadı.

25.05.2015 11:44

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) ve Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASSAM), Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararını kınadı.

ASDER VE ASSAM tarafından yapılan ortak açıklamada, uluslararası insan haklarını savunan kuruluşların yaşanan ihlallere karşı tatminkar, güven verici adım atmadıkları ve "çifte standart" uyguladıkları belirtildi.

Mısır'da son birkaç yıl içerisinde siyasi idam kararlarının ve infazların giderek arttığı vurgulanan açıklamada, "Mısır'da cuntanın verdiği siyasi ve sistematik idamları, bir yargı tiyatrosunda hukuk kılıfına sokarak uluslararası platformda meşrulaştıran bir cunta mahkemesi söz konusudur. İdama mahkum edilenlerin tamamen siyasi kimlik sahibi oldukları, demokratik yollardan ve serbest seçimlerle Mısır halkının rızasından meşruiyet alarak yönetime geldikleri ve demokratik karakterli oldukları açıktır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, idamlara engel olunması ve yaşam hakkının korunmasını sağlamak için acil harekete geçilmesi gerektiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"ASDER ve ASSAM olarak, başta Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olmak üzere tüm devletleri, sivil toplum kuruluşlarını, insan hakları savunucularını ve medya organizasyonlarını bu idamlara engel olmaya ve yaşama hakkının uluslararası toplum nezdinde korunmasını sağlamak için acil olarak harekete geçmeye çağırıyoruz. Başta İslam toplumları olmak üzere, bütün uluslararası toplumu, Mısır cuntasının idamlarının önlenmesinde kesin sonuç alınmasına elverişli girişimleri yapmaya bu doğrultuda uluslararası bir konferans organize etmeye davet ediyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement