Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Politika

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Dileğimiz, Muhammed Mursi hakkında verilen idam cezasının gözden geçirilmesi ve kaldırılmasıdır" dedi.

17.06.2015 14:26

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Dileğimiz, Muhammed Mursi hakkında verilen idam cezasının gözden geçirilmesi ve kaldırılmasıdır" dedi.

Tanrıkulu, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye idam cezası verilmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Temmuz 2013 yılında askeri bir darbeyle görevinden uzaklaştırılıp tutuklanan Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye, Mısır mahkemesi tarafından verilen idam cezasını büyük bir rahatsızlık ve kaygıyla karşılamaktayız" ifadesini kullanan Tanrıkulu, darbe yargılamalarının, meşru, adil ve dürüst olmayacağını kaydetti.

İdamın, hiçbir koşulda gerçekleştirilmemesi gereken, telafisi, geri dönüşü mümkün olmayan bir ceza olduğunu belirten Tanrıkulu, "Sayın Mursi'ye verilen idam cezasının uygulanması temel insan haklarına, insanlık onuru adına edinilmiş devletler üstü kazanımlara da aykırılık teşkil edecektir. Dileğimiz bu kararın derhal gözden geçirilmesi ve idam cezasının kaldırılmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement