Muş İl Genel Meclisi 2016 Yılı Hazırlık Bütçesini Onaylandı - Son Dakika
Yerel

Muş İl Genel Meclisi 2016 Yılı Hazırlık Bütçesini Onaylandı

Muş İl Genel Meclisi 2016 Yılı Hazırlık Bütçesini Onaylandı

Muş İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin 2016 yılı hazırlık bütçesini 56 milyon TL olarak belirleyerek onayladı.

27.11.2015 18:10

Muş İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 2016 yılı hazırlık bütçesini 56 milyon TL olarak belirleyerek onayladı.

İl Genel Meclisi, 2015 yılı yatırım programı Kasım ayı 20. toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve önceki toplantıda alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile başlayan toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 2016 yılı hazırlık bütçesinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İmar ve Bayındırlık ile Plan ve Bütçe komisyonları tarafından oluşturulan raporlar görüşüldü.

Bütçe üzerinde üç komisyonun çalıştığını belirten İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, 2016 yılı hazırlık bütçesinin Muş'a hayırlı olması temennisinde bulundu. Bütçenin çok titiz bir şekilde ve aciliyet durumuna göre hazırlandığını ifade eden Çetinkaya, "Bir aydır üç komisyonumuz 2016 yılı hazırlık bütçesi üzerine çalışmaktadır. Bu bütçe hazırlığı tamamen aciliyet ve eksikliklere göre hazırlanmıştır. Bütçede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve bütçenin de memleketimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Gündem maddesi üzerine söz hakkı alan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi İrfan Süne, "2016 yılı bütçele görüşmelerimiz bir aydır devam ediyor. Bu süre içerisinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 2016 yılı bütçemiz başta ilimiz olmak üzere ilçelerimize, köylerimize, kurumlarımıza ve tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle meclisi selamlıyorum" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şakir Tuğrul ise, bu bütçenin kent için çok önemli olduğunu belirterek, "Çünkü hizmetlerimizin devamı ve eksikliklerimizin giderilmesi için titiz bir şekilde çalıştık. Hazırlanan bütçe ilimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanı Mehmet Emin Bitim ise, hizmetlerin güzel bir bütçe ile olduğunu belirterek, "Bu vesileyle hükümetimizin yatırımlara verdiği desteği hepimiz biliyoruz. İlimizde hizmetlerin geldiği noktayı da görüyoruz. Bu bütçede aynı şekilde ilimizin hizmetlerine ilaç olacaktır" ifadelerini kullandı.

Üç komisyon tarafından hazırlanan 2016 Mali Yılı Bütçe Taslağı raporunu açıklayan Meclis Katibi Ümit Sakık, "Bütçemiz 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ve Stratejik Planı ile Performans notları esas alınarak bütçe denkliğini bozmadan şeffaflık denetimi ve hesap verilebilirlik ilkesine uygun hazırlanmıştır. İl Özel İdaresi sahasında ihtiyaç duyulan öncelikli hizmetler esas alınarak, bazı fasıllar arasında reel ihtiyaçlara uygun değişiklikler yapılmış, çalışma sezonu içinde uygun görüldüğü takdirde gerekli aktarımlar yapılacağı düşünülerek çalışmamız tamamlanmıştır. Buna göre İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 2016 yılı hazırlık bütçesi 56 milyon 225 bin TL olarak uygun görülmüştür" dedi.

Açıklanan komisyon raporlarındaki hazırlık bütçesi AK Parti ve DBP'li üyeler tarafından oy birliğiyle onaylandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş İl Genel Meclisi 2016 Yılı Hazırlık Bütçesini Onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement