Muş'ta 'Orman ve Su İşleri Koordinasyon' Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta 'Orman ve Su İşleri Koordinasyon' Toplantısı

Muş\'ta \'Orman ve Su İşleri Koordinasyon\' Toplantısı

Muş’ta, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir’in katılımıyla ‘Orman ve su işleri koordinasyon’ toplantısı gerçekleştirildi.

17.03.2015 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir'in katılımıyla 'Orman ve su işleri koordinasyon' toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcıları Ercan Öter, Ali Sakar ve Zeliha Uyan, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri ile ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, bakanlıkla alakalı yapılan işlerin neler olduğunu ve yapılan işlerde aksamaların olup olmadığını tespit etmek amacıyla bu toplantıyı yaptıklarını söyledi. Toplantıya katılanların birimleriyle ilgili projeler ve faaliyetlerle ilgili bilgi verdiğini ifade eden Eldemir, "Toplantıya katılanlar, taleplerini ilettiler. Bu taleplere de inşallah kısa sürede bakıp, uygun şekilde değerlendirip, gerçekleştirmeye çalışacağız. Toplantı ile ilgili tutanak zaten tutuluyor. Arkadaşlarımız bunları hemen tutanak haline getirip, bize intikal ettirecek ve biz de bunları takip etmiş olacağız. Bu toplantılar çok faydalı oluyor. En azından ilin meselelerini yerinde görmüş, dinlemiş ve ilk ağızdan bilgi almış oluyoruz. Bu bakımından toplantının çok faydalı olduğu düşüncesindeyim. Bundan sonra da bu toplantılar devam edecek" diye konuştu.

DSİ Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün bilgilendirme ve faaliyet sunumlarıyla devam eden programda konuşan Vali Vedat Büyükersoy ise, Muş'un en fazla yatırımı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan aldığını kaydederek, "İlimiz kamu yatırımlarından en fazla yatırımı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan almaktadır. Yaklaşık 1 milyar 120 milyon TL tutarında bir yatırım 2003 ile 2014 yılları arasında gerçekleştirilmektedir. Bu büyük bir yatırımdır. Karasu Islah Projesi, Alpaslan-II Barajı Projesi ve Muş Ovası Sulama Projesi gibi üç büyük projede ve yine Bakanlığımızca yürütülen diğer projelerin ilimizde yürütülmekte olduğunu biliyoruz. Zaten ilimizde dört büyük projemiz var. Bunlardan 3 tanesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Sayın Bakanımıza, Alpaslan-II Barajı Projesi'nin sulama ve enerji amaçlı olarak gerçekleştirilmesinin yanında sulamanın çiftçimize ücretsiz bir şekilde yapılması konusunda da ilimize vermiş olduğu pozitif ayrımcılık nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ayrıca ilimizdeki ağaçlandırma çalışmalarına vereceği katkıdan dolayı da yine müteşekkiriz" diye konuştu.

Düzenlenen toplantı soru cevap ve taleplerin dile getirilmesinin ardından sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta 'Orman ve Su İşleri Koordinasyon' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement