Muş'ta Su ve Çöp Sorunu - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Su ve Çöp Sorunu

Muş\'ta Su ve Çöp Sorunu

Muş’ta içme suyu ve çöp sorunu olan Sütlüce köyündeki kadınlar, seslerini duyurmak için valiliğe akın etti.

31.08.2015 17:40

Muş'ta içme suyu ve çöp sorunu olan Sütlüce köyündeki kadınlar, seslerini duyurmak için valiliğe akın etti.

Merkeze bağlı Sütlüce köyünde su ve çöp sorunu iddiasıyla köy kadınları valilik binasında toplanarak seslerini duyurmaya çalıştı. Sularının akmadığını çöplerinin toplanmadığını ileri süren köylü kadınlar, Vali Vekili Ercan Öter'in makamına geçti. Vali Vekili Öter ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ile görüşen kadınlar daha sonra valilikten ayrıldı.

Sütlüce köyü halkının belirlediği üç temsilciyle görüşen Vali Vekili Öter, "Sütlüce köyümüzün son dönemde sularının eksilmesinden dolayı sorun yaşandı. Öncelikle sondaj vurduk, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden ihalesini yaptık. Sondaj açıldıktan sonra elektrik sistemini doğrudan temin yoluyla bir firmamıza verdik, o da bir hafta içerisinde yapıp teslim edecektir. Bu sıkıntının giderilmesi açısından direk depo yapılmadan şebekeye bağlanıp hemen elektrik verilecektir" dedi.

Köyün çöp sorunu için de bir teknik personel görevlendirdiklerinin altını çizen Öter, şöyle konuştu: "Köyümüzün ayrıca bir çöp sorunu var. İl Özel İdaresinin yapmış olduğu bir program dahilinde haftada üç gün köylerimizden çöp alınıyor. Bunun için bir teknik eleman görevlendirdik, gidip bakacaklar. Bundan sonra düzenli her hafta üç defa köyümüzün çöpü alınacak. Köyden üç temsilci geldi, durumu anlattık. Onlarda teşekkür etti. İnşallah kısa sürede köyümüzün su ve çöp sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır."

Su ve çöp sorunu yüzünden mağdur olduklarını kaydeden köy kadınları ise, "Suyumuz yok, perişanız ve mağduruz. Şehrin içerisindeyiz. Başka yerlerden çöpü topluyorlar, artık boğulduk. İki saat sonra sularımız açılacakmış. Çöplerimiz 1,5 aydır toplanmıyor. Çöplerimizin üç günde bir toplanması gerekirken toplanmıyor. Çocuklarımız hasta oldu. Bu yüzden gelip görüşmede bulunduk" dediler. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Su ve Çöp Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement