Muş'ta Toplu Taşımada Kart Sistemi - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Toplu Taşımada Kart Sistemi

Muş'ta toplu taşıma araçlarının kart sistemi uygulamasına başlandı.

28.11.2015 14:25

Muş'ta toplu taşıma araçlarının kart sistemi uygulamasına başlandı.

Muş Belediyesi, S.S. 55 Nolu Şehiriçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi ile ortaklaşa yaptığı çalışma sonucu, özel halk otobüsleri ve şehiriçi hat minibüslerinde kart sistemine geçti.

Sistemin, kentin ulaşım sorununa çözüm getireceğine inandığını aktaran Muş Belediye Başkanı Feyat Asya,  kentin ulaşım sorununa köklü çözüm üretmek adına ciddi çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

Asya, "S.S. 55 Nolu Şehir içi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi bünyesinde bulunan tüm araçları yenileyerek Muş Kart sistemine geçilmesi için öncülük ettik. Bu kapsamda İstasyon, Çiftlik, SGK, Hastane, Yeşilce, Şeker Fabrikası, Muratpaşa ve Cezaevi hatlarında yeni güzergahlar oluşturarak, bu güzergahlardaki durak yerlerini belirledik. İl genelinde 200 durak yeri belirlendi. Bizim bundan sonra yapacağımız oto kontrol mekanizmasını ciddi manada sıkı tutup, şoför esnafımızın daha fazla kazanması halkımızın ise daha rahat ulaşım yapabilmelerinin önünü açmasıdır. Bu hatlarda 91 tane yeni araçlar çalışacaktır. Bu araçların Muş halkının hizmetini sunmasının sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.

Muş Şoförler ve Otomobiller Odası Başkan Vekili Salih Kılıç ise, şehir hatlarında çalışan bütün hat minibüslerini havuz sistemine aldıklarını ve tamamen son model tek tip araçlar olduğunu anımsattı.

Yaklaşık 30 yıldır bu sistemi beklediklerini anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Bir çok belediye başkanımızla birlikte çalıştık. Mutlaka onların kendilerine göre problemleri vardı. Ancak kağıt üzerinde kalan bu eser 30 yıl sonra da olsa gerçekleşti. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Burada gerçekten toplu taşıma çok önemli bir sektör. Önemli olan halkımızın ve  toplu taşımayı kullanan insanların memnuniyetidir."

Kurban kesimi ve yapılan dualarla son bulan törene, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, şoförler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Toplu Taşımada Kart Sistemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement