Muş'taki Yol Kesme Eylemleri - Son Dakika
Güncel

Muş'taki Yol Kesme Eylemleri

Muş Valisi Büyükersoy: "Gençlerimizi ve çocuklarımızı terörün kucağından uzaklaştıralım. Bu olmadığı takdirde il dışından buraya yatırımcı getirmemiz ve onlarla yatırım yapmamızın şartları zorlaşmaktadır"

29.08.2014 17:32

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, "Gençlerimizi ve çocuklarımızı terörün kucağından uzaklaştıralım. Bu olmadığı takdirde il dışından buraya yatırımcı getirmemiz ve onlarla yatırım yapmamızın şartları zorlaşmaktadır" dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hibe desteği sağlanan projeler için valilikte düzenlenen imza töreninde konuşan Büyükersoy, kentte girişimci ruha sahip olan ancak Muş'a yatırım yapmayan iş adamlarının bulunduğunu söyledi.

Geçen hafta Varto ilçesinde yaşanan yol kesme eylemlerine dikkati çeken Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Muş'ta neden yatırım yapılmadığını da değerlendirmek lazım. Burada yatırım yapmaya karar verdiğiniz de devletin sağladığı ekonomik imkanlardan da istifade ediyorsunuz. Bu bir ayrıcalık ama insanoğlu önce güvenlik ve huzur arar. Yaklaşık 5 gün önce Varto ilçemizde bir yol kesme hadisesi oldu. Bu yol kesme olayından sonra maalesef ilçe merkezinde çok daha vahim ve kutsal mekanlara saldırı oldu. İnşallah tekerrür etmez. Kur'an kursuna ve müftünün evine saldırı yapıldı. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Bu tür saldırıların yaşandığı ve güven konusunda endişelerin olduğu yere insanlar yatırım yapmak için gelmez. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak destek verdiğimiz projeler var. Çok güzel destek vermek için davet ettiğimiz ve çağırdığımız bir işletmeci maalesef Varto'daki olaylardan sonra, yatırımcı yatırım yapmaktan vazgeçtiğini söyledi. Onu ikna etmeye çalıştık. Durumun lokal ve geçici olduğunu söyledik. İşletme kuracak olan bu şahıs tüm çabalarımıza rağmen ikna olmadı."

İnsanların işe ve aşa ihtiyacı olduğunu bunların sağlanması için huzur ve güvenin büyük önem taşıdığını bildiren Büyükersoy, güvene, huzura ve özellikle demokratik çözüm, milli birlik ve kardeşlik sürecine saldıranları kınadıklarını belirtti.

Büyükersoy, halkın büyük bir kısmının yapılanlara karşı iç dünyasında tepki gösterdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Keşke bu tür çirkin hadiseler olmasa ve hepimiz işe ve aşa odaklansak. Biz yine işe ve aşa odaklıyız. Huzur ve güven için herkese görev düşüyor. Bugün yatırım tutarı yaklaşık 25 milyon lira olan ve bunun 15 milyonu hibe desteği sağlanan projelerin hayata geçirilmesi bizim ne kadar çok işe ve aşa odaklı olduğumuzun en büyük göstergesidir. İş ile aş için gerekli olan ve teneffüs ettiğimiz güven havasını sarsmak ve bozmak isteyenlere de toplum olarak yapılanların doğru olmadığını onlara ifade etmeliyiz."

Çocuk terbiyesinin, okul ve diğer kurumlardan önce evlerde verildiğini bildiren Büyükersoy, bu konuda her çocuk için anne ve babanın rol model olduğunu ifade etti.

Büyükersoy, "Gençlerimizi ve çocuklarımızı terörün kucağından uzaklaştıralım. Bu olmadığı takdirde il dışından buraya yatırımcı getirmemiz ve onlarla yatırım yapmamızın şartları zorlaşmaktadır. Bu konuda bütün vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan ise kurum olarak 2014 yılında başvurusu yapılan projeler arasından 12'si ile sözleşme imzalanacağına değinerek, projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Konuşmaların ardından projelerin sözleşmeleri imzalandı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'taki Yol Kesme Eylemleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement