Muş Valisi Yavuz, Korucularla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Muş Valisi Yavuz, Korucularla Bir Araya Geldi

Muş Valisi Seddar Yavuz, kentte görev yapan korucularla bir araya geldi.

13.09.2015 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valisi Seddar Yavuz, kentte görev yapan korucularla bir araya geldi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezindeki askeri gazinoda düzenlenen programda konuşan Yavuz, uzun yıllar bölgede görev yapan ve canını feda eden koruculara minnettar olduklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Türküyle, Kürtüyle, Arabıyla bütün unsurlarıyla yekpare bir millet olduğunu vurgulayan Yavuz, "Eğer bu vatana huzur gelecekse bu ten, bu can feda olsun. Bir değil, bin Seddar Yavuz feda olsun bu vatana. Bizler, bu şuurla buradayız. Ama bilin ki Muş'ta 412 bin insanımızı kucaklıyoruz. Türkiye'de 79 milyon vatan evladını kucaklıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde korucularla daha sıkı bir işbirliği içinde, el ele omuz omuza olacaklarını ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Sizlerin sorun ve sıkıntılarını en aza indirmek için gayret sarf edeceğiz. İçişleri Bakanlığımızın korucularla ilgili bir takım çalışmaları var. Özellikle silah ruhsatlarına ilişkin düzenleme var. Taşıma ruhsatına sahip korucularımızdan karşılanan ruhsat harcının, devletimiz tarafından karşılanmasına yönelik bir karar var. Ruhsat harçlarını biz karşılayacağız. Sosyal yardımlar konusunda da sıkıntılarınız var. Sosyal yardım anlamında artık herhangi bir sorun yaşamayacaksınız. Gerekli talimatları vereceğim."

Korucuların kişisel kusurlarının da devlete mal edildiğini anımsatarak, bunun büyük bir yanlış olduğuna dikkati çeken Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz, sizleri kendi canımız ve kanımız olarak kabul ediyor ve kendimiz için istediklerimizi sizler için de istiyoruz. Bizler insanız, eksiğimiz ve kusurumuz olabilir ancak bizim eksiğimiz ve kusurumuzdan ötürü devletimiz ile aranıza mesafe koymayın. Çünkü yaptığımız en büyük yanlışlardan bir tanesi kişisel kusurlarımızın devlete mal edilmesidir. Nitekim sizin kusurlarınız da devlete mal ediliyor. Eğer bu ilde ben iyi valilik yapamıyorsam, bu benim kusurumdur, devletimizin kusuru değildir. Eğer siz iyi koruculuk yapmıyorsanız ya da koruculuk yaparken kişisel kin ve nefretinize yenik düşüyorsanız bu sizin kusurunuzdur. Asla devletin kusuru olarak kabul edilemez."

Programa, İl Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, Vali Yardımcısı Ali Sakar ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik ile köy korucuları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş Valisi Yavuz, Korucularla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement