Muşlu 17 Yaşındaki Emine'nin Tek İsteği Okula Dönmek - Son Dakika
Güncel

Muşlu 17 Yaşındaki Emine'nin Tek İsteği Okula Dönmek

Muşlu 17 Yaşındaki Emine\'nin Tek İsteği Okula Dönmek

Muş'ta oturan 17 yaşındaki Emine Akyol, anne ve babasının rahatsızlığı, ekonomik sorunlar nedeniyle yarım bıraktığı eğitimini tamamlamak için yetkililerden yardım istedi.

20.12.2015 11:50  Güncelleme: 12:14

Muş'ta oturan 17 yaşındaki Emine Akyol, imkansızlıklar nedeniyle yarım bıraktığı okulan dönmek yetkililerden yardım bekliyor.

OKULUNU YARIM BIRAKMAK ZORUNDA KALDI

Merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Dumlusu Köyü'nde oturan Aysel-Heybet Akyol çiftinin 5 çocuğundan Emine Akyol ilkokul 4'üncü sınıfta anne ve babasının hastalığı, ekonomik sorunlar nedeniyle okulunu yarım bırakmak zorunda kaldı.

TEK ARZUSU OKULUNU TAMAMLAMAK

İki ablasının evlenmesi üzerine kalp ve mide hastası babası ile bel fıtığı rahatsızlığı bulunan annesine yardım etmek için eğitime son veren Emine Akyol, evin yükünü sırtlamak zorunda kaldı. Ev işlerinde annesine, hayvancılıkla uğraşan babasına da diğer işlerde yardım eden Emine'nin tek arzusu okulunu tamamlamak.

"BABAMA YARDIM EDİYORUM"

Elinden bir an olsun kitap düşürmeyen Akyol, şöyle dedi:

"Okumayı çok istiyorum. Annemle babam rahatsız olduğu için okuyamadım. Bu köyde çocuklar ilkokul 4'e kadar okuyorlar. Daha sonra Serinova ya da Muş'a gidiyorlar. Annem bel fıtığından ameliyat oldu. Şimdi hastanede. Babama yardım ediyorum. Koyunlara bakıyorum, otlarını veriyorum. Evde yemek, bulaşık ve temizliği de yapıyorum.

"OKUYABİLSEM POLİS OLMAK İSTERDİM"

Maddi durumumuz iyi olmadığı için okuyamadım ama okumayı çok istiyorum. Okuyabilsem polis olmak isterdim. Her gün evde de kitap okuyorum. Koyunların önüne gittiğim zamanda kitap okuyorum, sonra eve geldiğimde yine kitap okuyorum. Yeniden okula döneceğim günlerin hayaliyle yaşıyorum."

BABASI DA OKUMASINI İSTİYOR

Kızı Emine'nin okumasını çok istediğini belirten 50 yaşındaki baba Heybet Akyol ise borçları nedeniyle kızını okula gönderemediğini bildirdi.

Eşinin 8 kez ameliyat olduğunu söyleyen Heybet Akyol, "15 yaşındaki oğlum Muhammet de benim gibi kalp hastası. Kalp damarında çatlak ve tıkanma var. Hastalıklar ve maddi imkansızlık nedenleriyle Emine'yi okula gönderemedim. Benim hayvanlarım var, onlarla uğraşıyorum. Emine olmasa perişan olurdum. Emine bana destek oluyor. Ben de ne yapayım bilmiyorum? Kızımın en büyük hayali yeniden okula gidebilmek. İnşallah hayali gerçekleşir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muşlu 17 Yaşındaki Emine'nin Tek İsteği Okula Dönmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • SEKO: 17 LİK TAM CITIR KIRAZ GİBİ YANAKLARI 2 43 Yanıtla
  • hfgjk: inş okursun. her kötü seyin bası cahillik. hdp ye oy verenlerin %90 i okuryazar degil. neye hangi amaca oy verdiklerini bilmiyorlar. cahilleri kandirmak kolaydir. oyüzden okuyalim cahil kalmayalim.tarihimizi bilelim. 26 3 Yanıtla
  • Erkan: Allah yardimcin olsun bacim. 24 0 Yanıtla
  • adı lazım değil: haberi okuyorsa beni bulsun nikahlım yapayım açıktan istediği lise üni.yi okutayım 1 23 Yanıtla
    Adamm: Adam kötü bi şey denemiş ama acıma duygusu ile olamaz yeri kuralı vsr 2 0
  • deniz: devlet nerede bunun gibi nice okumak isteyen kızımız var 22 0 Yanıtla
  • ...ERBAA...: KEŞKE PARAM OLSA SİZE YARDİM EDEBİLSEM 20 1 Yanıtla
  • Alpaslan: Helal kardeşime.Allah kolaylık versin.Allah yar ve yardımcınız olsun. 16 1 Yanıtla
  • numan: ALLAH yardımcın olsun bacım 17 0 Yanıtla
  • Buse: Okulda sen ahlaksizlasirsin yazık olur 1 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement