Mustafakemalpaşa Osb 4.Olağan Mali Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Mustafakemalpaşa Osb 4.Olağan Mali Genel Kurulu Yapıldı

Mustafakemalpaşa OSB 4.Olağan Mali Genel Kurulu 20 Mart 2013 tarihinde Mustafakemalpaşa İlçesi'ndeki Hande Otel'de yapıldı.

21.03.2013 16:22

Genel Kurula Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın yanısıra bölgede yatırım yapan, arsası olan sanayiciler katıldı. Mustafakemalpaşa OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akdemir, 1999 yılında kurulan ancak son üç yıl içinde yapılan çalışmalarla bölgeye olan yatırım talebinin yüksek olduğunu söyledi. Akdemir, "Bölgemizdeki 63 adet sanayi parselinin 62'si sanayicilerimize tahsis edilmiş durumda. Bir parselimizi ise tahsis edebiliriz. Şu anda faal firma sayımız 12'ye yükseldi. 2012 yılı içerisinde Gümüş Su, Üçge Depo Raf Sistemleri, Kayseri Stropor ve Otega Gıda firmaları faaliyete başladı. Hali hazırda 16 tesis inşaat halinde. Bunlardan 5'inin bu yıl faaliyete geçmesini bekliyoruz. 20 adet yatırım yapmayan tahsisli parsellerimizi ise hemen yatırım yapmak isteyen sanayicilere tahsis edebiliriz. Çünkü bizim amacımız bölgemizde arsaların değil fabrikaların çok olması. Bunun için tahsis almış sanayicileri bir an önce yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.

İstanbul-İzmir Otoyol Projesi'nin bölgelerine yakın noktadan geçtiğini, kendilerinin yol güzergahının Uluabat Gölü Kuzeyi olmasını istediğini vurgulayan İbrahim Akdemir, "Bölgemizde yatırım için önümüzdeki birkaç yılı fırsat yılı olarak görüyoruz. Daha sonraki süreçte arsa maliyetleri artacaktır" dedi. Bölgede alt yapı çalışmalarını önemli ölçüde bitirdiklerini, kredi borcu olmayan ender bölgelerden birisi olduklarını söyleyen Akdemir, "Geçen yıl 2 milyon liralık yatırımla 6 kilometre yolumuz parke taşı ile döşedik. Bu yıl su alt yapımızı yenileyeceğiz" dedi.

Genel kurulda, MKP OSB Bölge Müdürü Alaattin Üçok, 2012 yılında gerçekleşen yapılan projeler ve 2013 çalışma takvimi ile ilgili bir sunum yaptı. Üçok, "1990 yılında kurulan bölgemiz, ancak son üç yılda gelişmiş göstermiştir. İstanbul-İzmir Otoyolu'nun bölge yakınından geçecek olması bölgenin geleceğini parlak kılıyor" dedi. Üçok, BEBKA desteği ile Atıksu Arıtma Tesisi'nde geçen yıl 420 bin liralık iyileştirme yatırımı yaptıklarını bu yılki projelerinin ise tesis enerjisini güneş enerjisi ile temin etmek olduğunu söyledi. Üçok, "Proje ilgili olarak BEBKA 2013 yılı yeni destek programı çerçevesinde başvuru yaptık. Aynı zamanda tesiste otomasyona geçip, deşarjları online olarak ölçebilecek bir yatırım yapacağız" dedi. Genel Kurulda, MKP OSB'nin 2013 yılı bütçesi toplam 17 milyon lira olarak oybirliğiyle kabul edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mustafakemalpaşa Osb 4.Olağan Mali Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement