Musul'da Hastane Açan IŞİD, Organ Ticaretine Başladı - Son Dakika
Güncel

Musul'da Hastane Açan IŞİD, Organ Ticaretine Başladı

Musul\'da Hastane Açan IŞİD, Organ Ticaretine Başladı

IŞİD'in Musul işgali sonrası kentten kaçan KDP Musul Sözcüsü Said Mamuzini, IŞİD'in bölgede hastane kurup organ ticareti yaptığını söyledi.

19.09.2015 16:06  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KDP Musul Sözcüsü Said Mamuzini, IŞİD'in Musul'da organ ticareti yaptığını ve bunun için bir hastane açtığını belirtti. Örgütün organları fakirlerden alıp zenginlere sattığını söyleyen Mamuzini, "Rehinelere organ bağışlarlarsa erken çıkacaklarını söylüyorlar." dedi.

IŞİD'in Musul'u işgali sonrası kentten kaçmak zorunda kalan KDP Musul Sözcüsü Said Mamuzini, IŞİD'in organ ticaretiyle ilgili Sputnik'e konuştu.

IŞİD'in organ ticareti yaptığını ve bu organ ticareti için özel olarak bir hastane açtığını dile getiren Mamuzini, şu ifadeleri kullandı:

"YOKSULLUK YÜZÜNDEN MECBUREN SATIYORLAR"

"Örgüt hastaneyi 13 Haziran 2015 tarihinde açtı. Hastaneye de Irak'ın eski lideri olan Saddam Hüseyin'in adını verdi. Ameliyatlar örgütün doktorları tarafından gerçekleştiriliyor. IŞİD organları fakirlerden alıp zenginlere satıyor.

Musul halkının çoğu fakir. İnsanlardan bazıları fakirlikten organlarını satıyor. 'İş güç yok. Kentin dışına da gidip çalışamayız. Ondan mecburen organlarımızı satıyoruz.' diyorlar. IŞİD kadın çocuk dinlemiyor. Herkesten organ alıp satıyor. 'Tutukladığı' insanların da organını alıp satıyor. Onlara 'Hapis cezan çok. Bize bir organını verirsen, bağış olarak değerlendiririz ve seni erken bırakırız.' diyor."

"ORGANLARIN ALIŞI 4 MİLYON DİNAR"

Öte yandan IŞİD'in organları 4 milyon dinara aldığını ifade eden Mamuzini, sözlerine şöyle devam etti: "Örgüt, satışı ise daha yüksek bir fiyata yapıyor. Organları Irak ve Suriye'nin birçok yerinde satıyor. Birçok organın Suriye'ye gönderildiğini biliyoruz."

"MUSUL'DA 1 MİLYON KİŞİ VAR"

Bu arada Musul'da yılarca kaldığını aktaran Mamuzini, "Musul'dan her gün haberler alıyoruz. Oradaki insanlarla görüşüyorum. IŞİD işgalinden önce Musul'da 4 milyon insan yaşıyordu ama sonra çoğu kişi kaçtı. Şimdi kentte 1 milyonu aşkın kişinin yaşadığı tahmin ediliyor." dedi.

Son Dakika Güncel Musul'da Hastane Açan IŞİD, Organ Ticaretine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (90)

  • eda: Işide sempati duyan pislikler iyi okusun bu haberi 26 28 Yanıtla
  • Umut: ALLAH, tan korkun öyle bise olsa okadar adamın organlarını satamazmiydi .. Birde haberi verene bakın.. Yazık günah hep yalan dolan.. Buna inanan insanlarda var. 26 20 Yanıtla
    Umut: Bide hangi ülke almış ALLAH aşkına söylesinler... Alan ben aldım desin . hangi ülkeyle bağlantıları varki bu işler öyle basitmi ya.. Müşteri lazım montaj için adam lazım . araba parçasını bu.. 24 4 gamze: Dimi nasil da iftira atiyorlar zaten kocalarini öldürdükleri kadinlari da ben satiyordum 9 10 Umut: Kaç tane sine müşteri oldun sanki görmüş gibi konusuyorsun. Allah ıslah etsin... Sizin medyanin tarafsızlığını görüyoruz. Yoğurtçu Yoğurdum ekşi dermi ALLAH, tan kork gamze bacı.. 12 4
  • Umut: Haber takvadan bakın karşılaştırın ALLAH, tan korkan araştırır. Medya yalancı tagutun medyası.. 24 8 Yanıtla
    Fitnecisiniz siz: La tağut orda daeş çocuk bile satıyor neresi yalan ...sen bi araştır 5 11 Sensin fitneci sen.: Gerçekten araştır tagut neymiş . kaç çocuk al-Din kardeş.. Kaça satıyorlardı, tefsir oku istersen diyanetin kini oku anlarsın tagutu 12 0 Verdiğin siteye bak püüf: Takva haber zaten bu daeş sapkınlarının militan topladığı habetsitesi değilmiydi? 0 6
  • Amed: Destekçilere kapak olsun Naziler bile bu kadarını yapmadılar bin kere lanet olsun size destekçilerinize 17 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement