Musul Operasyonu Bir Hafta İçinde Başlayacak" - Son Dakika
Dünya

Musul Operasyonu Bir Hafta İçinde Başlayacak"

Musul Operasyonu Bir Hafta İçinde Başlayacak"

Irak'ın Musul kentini terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmak amacıyla yapılacak büyük operasyon için son hazırlıklar tamamlandı.

16.10.2016 22:58

Irak'ın Musul kentini terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmak amacıyla yapılacak büyük operasyon için son hazırlıklar tamamlandı. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi Türkiye'nin operasyona katılmasına izin vermeyecekleri yönündeki açıklamalarını sürdürürken, Ankara- Bağdat hattında gerginlik tırmanıyor.

Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçlerinin operasyona katılmasının çoğunluğu Sünni olan Musul'da bir mezhep çatışmasını tetiklemesinden endişe ediliyor.

Kerkük'ün Sesi Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, Kerkük kentinden euronews'e konuştu: "Kara Harekatı'nın başlaması için şu anda tek beklenen şey İbadi'nin siyasi emri, bunun da Ekim ayında gerçekleşeceğini düşünüyoruz, bir hafta içinde. İlk defa size söyleyeyim; en dikkat çekici nokta Haşdi Şabi dışında Irak ordusunda ve federal polisin içinde bulunan Şii gençler. Yani bu normal Irak ordusunun içinde de Bağdat'tan gelen, Basra'dan gelen, normal görev yapan Şii gençler var. Bunlar askerlik ilkeleri içinde mi kalacak yoksa taşıdıklar mezhep kimliğiyle mi hareket edecekler? En dikkat çekici nokta bu."

Auteur:

Tags:Gepost: 16 oktober 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Musul Operasyonu Bir Hafta İçinde Başlayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement