Musul'un Daeş'in Eline Geçmesi - Son Dakika
Güncel

Musul'un Daeş'in Eline Geçmesi

Irak Meclisi'ndeki "Musul'un Düşme Nedenlerini Araştırma Komisyonu"nu tarafından hazırlanan raporun tamamlandığı belirtildi.

30.07.2015 12:42

Irak Meclisi'ndeki " Musul'un Düşme Nedenlerini Araştırma Komisyonu"nu tarafından hazırlanan raporun tamamlandığı belirtildi.

Irak Temsilciler Meclisi'ndeki Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Hakim ez-Zamili, yaptığı açıklamada, ilgili raporun yazımını tamamladıklarını bildirerek, söz konusu raporun bir kaç gün içerisinde düzenlenecek özel oturumda okunması için meclis başkanlığına sunacaklarını ifade etti.

Raporun 100 sayfadan oluştuğu bilgisini de paylaşan Zamili, "Komisyon, Musul'un düşmesinden sorumlu yetkililer hakkında açık görüşe sahip oldu ve isimleri tartışıyor" diyerek, "Konuyla ilgili sorumlu olan herhangi bir yetkilinin kınanması ise belge ve delillere dayanacak" diye konuştu.

Raporun okunmasından sonra dosyanın savcılığa gönderileceğini de aktaran Zamili, "Musul'un düşmesinden sorumlu bulunanların yargılanmasının takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Irak Temsilciler Meclisi tarafından, geçtiğimiz yıl Kasım ayında "Musul'un Düşme Nedenlerini Araştırma Komisyonu" oluşturulmuştu.

Bunun üzerine Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve dönemin Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve dönemin Meclis Başkanı Usame el-Nuceyfi ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, komisyon tarafından kentin DAEŞ eline geçmesiyle ilgili yöneltilen soruları yanıtlayarak meclise göndermişti.

Terör örgütü DAEŞ, geçtiğimiz yıl 10 Haziran tarihinde ordu güçlerinin silahlarını bırakarak kaçması üzerine ülkenin ikinci büyük kenti Musul'u ele geçirmişti. Kent halen örgüt tarafından kontrol ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'un Daeş'in Eline Geçmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement