Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar" - Son Dakika
Güncel

Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar"

Gençleri bağımlılığa karşı korumak ve spora özendirmek amacıyla harekete geçen Sincan Kaymakamlığı, 230 öğrenciyi bisiklet şenliğinde buluşturdu.

18.04.2016 16:20

Gençleri bağımlılığa karşı korumak ve spora özendirmek amacıyla harekete geçen Sincan Kaymakamlığı, 230 öğrenciyi bisiklet şenliğinde buluşturdu.

Sincan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteği, Sincan Kaymakamlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şubesi'nin işbirliğiyle hayata geçirilen "Mutlu Gençler, Umutlu Yarınlar" projesi hakkında bilgi verildi.

Açıklamaya göre Mavi Göl'de bağımlılığa dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte 230 öğrenci şarkılar eşliğinde pedal çevirdi, tekne turuna katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Sincan Kaymakamı Salim Demir proje kapsamındaki faaliyetlere devam edeceklerini belirtti. Demir, "Faaliyetlerimiz spor ve müzik ağırlıklı olacak. Özellikle gençlerin bisiklet kullanmalarını teşvik ediyoruz. Her gencimiz bir kursa gitsin, her gencimiz bir spor dalıyla ilgilensin, bir müzik enstrümanıyla ilgilensin istiyoruz. Hiçbir olumsuzluğa bulaşmadan, hayatın güzelliğini, zenginliğini yaşayan gençlere ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında 25 bin öğrenciye "bağımlılıkla mücadele" eğitimi verildiğine dikkat çeken Demir, hedef grup içerisinde bulunan öğrencilerin, aileleri ve sosyal çevresinin de madde bağımlılığı ile mücadele noktasında bilinçlendirildiğine işaret etti.

Demir projenin "sağlıklı yaşamak", "sigarayla mücadele", "alkolle mücadele", "maddeyle mücadele" ve "teknoloji bağımlılığı" başlığında beş bölümden oluştuğunu kaydederek, pilot bölge seçilen Sincan'daki 23 lisede hayata geçirilen projeyle, gençlerin madde bağımlılığından uzak tutulmasının hedeflendiğini belirtti.

Demir şunları kaydetti:

"Yine proje kapsamında pilot uygulama okulu olarak seçilen Sincan Anadolu Lisesinde, sosyal risk grubunda yer alan 100 öğrenciye, üniversite akademisyenleri tarafından akran koçluğu, kişisel gelişim, kariyer planlama ve iş arama becerileri eğitimi verildi. Diğer taraftan madde bağımlılığına karşı kamuoyu oluşturularak toplumun ve ilgili mercilerin duyarlılığının artırılması ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korumasına yönelik çalışmalar yapıldı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement