Müze Logosuna Sanatçı Eli - Son Dakika
Yerel

Müze Logosuna Sanatçı Eli

Müze Logosuna Sanatçı Eli

Seramik sanatçısı Pervin Özdemir, atölyesinde kendisine eşlik eden öğrencileriyle birlikte Konak Belediyesi İzmir Kadın Müzesi için birbirinden güzel heykel ve figürler tasarladı.

27.10.2013 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seramik sanatçısı Pervin Özdemir, atölyesinde kendisine eşlik eden öğrencileriyle birlikte Konak Belediyesi İzmir Kadın Müzesi için birbirinden güzel heykel ve figürler tasarladı.

Yakın zamanda kapılarını açacak olan İzmir Kadın Müzesi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen bağışlarla, tarihten günümüze kadının adını İzmir'de taçlandırmaya hazırlanıyor. Konak Belediyesi'nin butik müzeler zincirinin en zarif ve güçlü halkası olan İzmir Kadın Müzesi, sergilenen eserlerin çeşitliliği ve görsel zenginliğiyle de hayran bırakacak. Modacı Zuhal Yorgancıoğlu, Köy Enstitülerinin mimarı İsmail Hakkı Tonguç'un oğlu Dr. Engin Tonguç, Bonn Kadın Müzesi Müdürü Marianne Pitzen gibi isimlerin katkı koyduğu müzeye sanatçı Pervin Özdemir'den de destek geldi. Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi'nde atölye çalışmalarını sürdüren sanatçı, öğrencileriyle birlikte hazırladığı heykel ve büstleri İzmir Kadın Müzesi'ne armağan etti.

Sanatçı, "Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, sanata, sanatçıya ve kadınlara en büyük desteği veren isim. Biz de sanatçı olarak kadını yücelten, kadının toplumdaki önemini tüm dünyaya gösteren İzmir Kadın Müzesi'ne destek olmaktan gurur duyuyoruz" diyerek Başkan Tartan'a teşekkürlerini iletti. İzmir Kadın Müzesi'nin Protesto/Başkaldırı odasında sergilenmek üzere kadının zincirlerinden kurtuluşunu ve bu yoldaki mücadelesini anlatan heykeli müzeye armağan eden seramik sanatçısı Pervin Özdemir, kadın figürlerinin ve tarihten günümüze İzmir kadınını simgeleyen büstlerin de müzede yer alacağını müjdeledi. Öte yandan sanatçı İzmir Kadın Müzesi logosunun da seramik çalışmasını gerçekleştirdi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Pervin Özdemir sürekli üreten, yeniliklerle ve sürprizlerle dolu bir sanatçı. Mask Müzemizde sergisini izleme keyfi yaşamıştık. Şimdi Kadın Müzemiz için de titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Özellikle müzenin seramik logosu, tarihi dokuya da uygun anlamlı bir hava oluşturdu" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müze Logosuna Sanatçı Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement