Müzeler Kenti: Gaziantep - Son Dakika
Kültür Sanat

Müzeler Kenti: Gaziantep

Arkeolojiden mutfak kültürüne, cam eserlerden mozaik eserlere kadar kentin farklı bölgelerinde hizmete açılan 13 müze geçen yıl 615 bin ziyaretçiyi ağırladı İl Kültür ve Turizm Müdürü Özuslu: "Müzeler, turizmin gelişmesinde lokomotif bir rol üstlendi ve ziyaretçi sayısı giderek artıyor"

26.06.2014 11:42

YUSUF ATLIHAN - Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Gaziantep'teki müzeler, kent turizminin lokomotifi oldu.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, İpekyolu güzergahındaki kent sanayide olduğu gibi turizmde de iddialı hale gelmek istiyor. Kalkolitik, paleolitik ve neolitik dönemlere ait eserlerin dikkat çektiği kentte halen 13 farklı müze bulunuyor.

Arkeolojiden mutfak kültürüne, cam eserlerden mozaik eserlere kadar kentin farklı bölgelerinde hizmete açılan müzeler, geçen yıl 615 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Şahinbey Belediyesi tarafından 2008'de açılan Savaş Müzesi ise en çok ziyaret edilen müzelerin başında geliyor. Geçen yıl 203 bin 355 kişinin konuk olduğu müzede Antep savunmasında şehit olan 6 bin 317 kişinin anısı yaşatılıyor.

Resmi açılışı 9 Eylül 2011'de gerçekleştirilen Zeugma Mozaik Müzesi de kenti ziyaret eden turistlerin ilgisini çekiyor.

Önceki yıl "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne layık görülen müzede; çingene kızı, mars heykeli, yaklaşık 150 metrekarelik duvar resmi, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaikler sergileniyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Oyuncak Müzesi ise 2013'te 56 bin 70 ziyaretçiyi ağırladı.

Müzede, 591 parça oyuncak yer alıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'teki turizm potansiyelinin giderek arttığını söyledi.

Gaziantep'in "müzeler kenti" diye anıldığını vurgulayan Özuslu, şöyle konuştu:

"Müzeler, turizmin gelişmesinde lokomotif bir rol üstlendi ve ziyaretçi sayısı giderek artıyor. Müzelerimizle birlikte yeni hizmete girecek işletme, otel ve konaklama tesislerindeki yoğunluk turizmi daha da geliştirecektir. Turizm açısından bölgenin lokomotif ili durumdayız. Turizmdeki başarı inşallah devam edecektir."

Rumkale'deki restorasyon ve çevre düzenleme işlemlerinin devam ettiğini hatırlatan Özuslu, turizm potansiyelinin, Dülük Antik Kenti ve Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi'ndeki çalışmaların tamamlanmasıyla daha da artacağını kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement