Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz MHP'deki İhraç Kararlarını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz MHP'deki İhraç Kararlarını Değerlendirdi

Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz MHP\'deki İhraç Kararlarını Değerlendirdi

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP’de alınan ihraç kararlarını değerlendirererek, " Bahçeli’nin ihraçları tüzük değişikliği ile engellenebilir" dedi.

30.05.2016 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP'de alınan ihraç kararlarını değerlendirererek, " Bahçeli'nin ihraçları tüzük değişikliği ile engellenebilir" dedi.

MHP'de yaşanan ihraçlarla ilgili MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz'dan yazılı açıklama geldi. MYP Lideri Yılmaz, " Muhalifler tüzük değişikliği ile aleyhlerinde başlatılan ihraç kararlarını engelleyebilir. Bu durumda Bahçeli Kongre sürecinin dışında kalır. Bahçeli ihraçlarla ilgili doğru zamanlama yapmayıp uygun işlem tesis etmezse tüzük değişiklikleri ile kongre sürecinin dışına itilebilir. İhraç edilen adaylar tüzük değişikliği ile bu ihraçları engelleyebilirler" dedi.

MHP'de genel başkan adayı olan Meral Akşener'in tüzük değişikliği ile kendi ihracının önüne geçmek isteyeceğini de belirten Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, " Aynı durum Sinan Oğan için de geçerlidir. Bu durumda Bahçeli dışarıdan sadece izlemek zorunda kalacağı bir tüzük değişikliği süreci yaşayabilir. Bu süreçte en önemli konu MHP yeni yönetiminin ülkücü irade elinde kalıp kalmayacağıdır. Tüzük Kongresi yapılacaksa Bahçeli ihraçları erkene alır. Devlet Bahçeli nasıl bir tüzük değişikliği yapılacağını kestirebilecek durumda değildir. Bu nedenle olası durumları göz önüne alarak ihraç kararı aldığı adayların ihraç sürecini tüzük kongresinin önüne çekebilir. Aksi durumda neyle karşılaşacağı hiç belli olmayacağı bir süreçle karşılaşması kaçınılmazdır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz MHP'deki İhraç Kararlarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement