Nallıhan'da Yerin 420 Metre Altında İlk İftarlarını Açtılar - Son Dakika
Yerel

Nallıhan'da Yerin 420 Metre Altında İlk İftarlarını Açtılar

Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan Mahallesinde bulunan ve özel sektöre ait linyit madeninde çalışan işçiler, yerin 420 metre altında iftarını yapıyor.

19.06.2015 13:17  Güncelleme: 13:19

ANKARA  (AA) - Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan Mahallesinde bulunan ve özel sektöre ait linyit madeninde çalışan işçiler,  yerin 420 metre altında iftarını yapıyor.

Zor çalışma şartlarına rağmen 16.00-24 vardiyasında çalışan işçiler, oruçlarını yerin 2 km ileri ve 420 metre altında açıyor.

İftar vaktiyle birlikte kömürden kararmış yorgun yüzlerinden ter süzülen madenciler, bir işçinin okuduğu ezan ile birlikte ilk suyu yudumlayarak, yanlarında getirdikleri ve işvereninde kendilerine sağladığı yiyecekleri yiyerek iftar açmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyor.

Madende 8 yıldır çalışan ve arkadaşlarının kendisine "koca usta" olarak hitap ettiği Kemalettin Ustacık, böyle bir ortamda, oruç tutmanın ve iftar yapmanın kolay olmadığını söyledi.

Gün içerisinde zaman zaman halsizlik hissetse de bugüne kadar hiçbir zaman orucunu bozmadığını belirten Ustacık, "Ramazan ayında oruç tutmak ve madenci arkadaşlarla birlikte iftarda oruç açmak ayrı bir sevinçtir. Herkes çoluğu çocuğu ile evinde iftar yaparken biz de arkadaşlarımızla birlikte burada iftar yapıyoruz" dedi.

Madende çalışan Ferdi Önder Demir ise, isteyen herkesin hem çalışıp hem de oruç tutmasının mümkün olduğunu ifade ederek, "Bazen zor oluyor, ancak insan isteyince, Allah'ın da yardımıyla sabredip dayanabiliyor. Biz de Ramazan'ın ilk orucunu yerin yüzlerce metre altında açtık" diye konuştu.

Önünde emekliliğine uzun yılar olan ve 15 yıldır madenci olarak çalışan Serkan Cambaz, madende iftar açmanın anlatılamaz bir his olduğunu, maden ocağında iftar vakti geldiğinde arkadaşının okuduğu ezan ile birlikte iftarı yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Cambaz, "Çünkü çalışmak durumundayız. Yemeğimizin ardından kalkıp yeniden işimize başlıyoruz. Kaç sene oldu bilemiyorum. Benim vardiyam Ramazan ayına denk geliyor. Bu sene de yine Ramazan ayında çalışıyorum" dedi.

Linyit madeninde mühendis olarak çalışan Aziz Tamerkan, H Panosunda 16.00-24.00  vardiyesinde 50-60 madencinin çalıştığını ve oruç tutan madencilerin sayısının her vardiyaya göre değiştiğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nallıhan'da Yerin 420 Metre Altında İlk İftarlarını Açtılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement