Nallıhan Halk Eğitimi Merkezinin Yıl Sonu Sergisi Çayırhan'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Nallıhan Halk Eğitimi Merkezinin Yıl Sonu Sergisi Çayırhan'da Açıldı

Nallıhan Halk Eğitimi Merkezinin Yıl Sonu Sergisi Çayırhan\'da Açıldı

Nallıhan Halk Eğitimi Merkezinin yıl sonu sergisi, Çayırhan Mahallesi'nde açıldı.

04.06.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nallıhan Halk Eğitimi Merkezinin yıl sonu sergisi, Çayırhan Mahallesi'nde açıldı.

Eski TKİ Lokali'nde düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan Nallıhan Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, Halk Eğitimi Merkezince 2013-2014 öğretim yılında 177 kurs açıldığını bildirdi.

Bu kurslara 3 bin 86 kişinin katıldığı bilgisini veren Kılıç, "Bu da ilçemizdeki nüfusun yüzde 10'una tekabül etmektedir. Bu, Nallıhan gibi küçük ölçekli bir ilçe için hiç de küçümsenmeyecek bir orandır" dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı İsmail Örücü ise bir yıllık çalışmalarda ortaya çıkan eserlerin sergilendiğini söyledi.

Her evden en az bir kişiye kurs verilmesini sağlamaya çalıştıklarını belirten Örücü, şöyle konuştu:

"Halk Eğitimi Merkezleri, halkımızın her türlü öğrenme ihtiyacının karşılandığı kurumlardır. Kursiyerlerimiz, yeni beceriler edinmek, teknolojik değişme ve gelişmelere ayak uydurmak, etkili ve verimli vakit geçirmek, ailesiyle daha kaliteli iletişim kurabilmek gibi pek çok beklentilerine cevap bulmak için merkezlerimizde edindikleri yeni becerilerden memnun kalırlar, başka başka kurslara devam etmeye başlarlar. Yetişkin eğitiminin önemli bir bölümünü üstlenen ve nihayetinde yetişkinlerin hem eğlendikleri hem öğrendikleri, öğrenirken de rehabilite oldukları kurumlardır Halk Eğitimi Merkezleri."

Tören, kursiyerlere belgelerinin verilmesi, halk oyunu gösterisi, çocuk giysileri defilesi ve sergideki eserlerin incelenmesiyle sona erdi.

Makine nakışı, sim sarma, makrome, Maraş işi tel kırma ve ipek iğne oyaları, ahşap boyama gibi ürünlere yer verilen sergi bir hafta açık kalacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nallıhan Halk Eğitimi Merkezinin Yıl Sonu Sergisi Çayırhan'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement