Nasa Mars İçin 3d Yazıcılı Robot Üretecek! - Son Dakika
Teknoloji

Nasa Mars İçin 3d Yazıcılı Robot Üretecek!

Nasa Mars İçin 3d Yazıcılı Robot Üretecek!

NASA 3D yazıcı işlevi gören robotlar için düğmeye bastı!

11.07.2014 12:41

NASA 3D yazıcı işlevi gören robotlar için düğmeye bastı!

2024 yılında dört kişilik ekipler halinde her iki yılda bir Mars'a insan kolonileri yollama vizyonu bulunan NASA yetkilileri şimdiden çalışmalara başladı. Mars'ta altyapı tesisleri kurmayı hedefleyen NASA çözümü 3D yazıcı işlevi gören robotlarda buldu. Mars'a gönderilecek bu robotlar ile yollar, iniş alanları ve hangarlar kurularak insanların yerleşiminden önce altyapı sağlanacak.

Southern California Üniversitesi çalışanı ve NASA mühendisi olan Bekrokh Khoshnev'in 2 yıldır üzerinde çalıştığı bu proje, NASA'nın ilke edindiği vizyonlarından belki de en önemlisini gerçekleştirmek için atılan ilk somut adım. Khoshnev'in üzerinde çalıştığı bu robotlar tamamen yepyeni bir inşaat sisteminin temellerini de atıyor. "Contour Crafting" adı verilen bu yeni yöntem robotların 3D yazıcılar ile dev beton objeler üretilmesine imkan tanıyor.

2015 yılında Mars'ta kullanıma uygun olacağı düşünülen bu robotlar 600 metrekarelik bir yapıyı 20 saatten kısa bir sürede tamamlayabiliyor. Aslında bu yeni yöntemle şu anda üretim yapılabiliyor ancak 2015 yılına kadar robotların Mars ortamında da üretime geçilebilmesi için çalışmalar son hızda sürüyor.

Bu robotların nasıl çalışacağını merak ediyorsanız NASA'nın simülasyonuna göz atabilirsiniz.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Nasa Mars İçin 3d Yazıcılı Robot Üretecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement