Nata Holding'den Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne Laboratuvar Yardımı - Son Dakika
Ekonomi

Nata Holding'den Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne Laboratuvar Yardımı

Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde kurulacak kanser araştırma merkezinin yapımını üstlendi.

17.04.2014 11:08

Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde 3 bin 300 metrekare alanda kurulacak ileri düzeyde kanser ve genom araştırmaları yapılacak laboratuvarların yapımını üstlendi

Nata Holding açıklamasına göre, News Record (ENR) tarafından açıklanan "Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi" listesinde 33 Türk firma arasında yer alan Nata Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık tarafından yaptırılacak kanser araştırma merkezi, yaklaşık 4 milyon liraya malolacak. Eylül ayında açılacak olan ve üniversite yönetimi tarafından "Namık Tanık Kanser Araştırma Merkezi" adı verilecek merkez, yurt dışından gelecek bilim adamlarını da ağırlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanık, birçok ilke ev sahipliği yapacağını belirttiği projeye ilişkin şunları kaydetti:

"Babam Sayın Namık Tanık'ın adının verildiği bu merkez, şirketimiz ve ailemiz için manevi önem taşıyor. UIuslararası anlamda da birçok ilke ev sahipliği yapacak olan kanser araştırma merkezi, dilerim kanserli hastalarımızın derdine derman olup, kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarına vesile olur.  Böylesi anlamlı bir merkezi yapmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu merkez benim için ayrı bir önem taşıyor. Yönetim Kurulu Başkanımız, aynı zamanda babam Namık Tanık'ın adını hayır işlerinde yer almasını görmek çok gurur verici."

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ise uluslararası ileri düzeyde araştırmaların yapılacağı merkez için heyecanlı olduklarını kaydederek, "Türkiye için endemik bitki en önemli potansiyellerimizden biridir ve bu alanda yapılan çalışmalar istenilen düzeyde değildir. Bu merkez, hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek bitki türleri üzerinde ileri düzeyde araştırmalar yapma imkanı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kimya ve Biyoloji bölümleri ile Gıda ve Kimya mühendisliklerinin 28 laboratuvarda çalışacağını aktaran Savaş, birçok ülkenin katılımlarıyla ileri düzeyde araştırmaların yine bu merkezde yürütüleceğini dile getirdi.

Savaş, yüzlerce akademisyenin görev alacağı projeye başından beri sahip çıkan ve şahsi bağışı olarak yaptıran Namık Tanık'a hem üniversite hem de Çankırılılar adına teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Nata Holding'den Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne Laboratuvar Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement