NATO Eski Genel Sekreteri Rasmussen Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Sempozyuma Katılacak - Son Dakika
Güncel

NATO Eski Genel Sekreteri Rasmussen Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Sempozyuma Katılacak

Hasan Kalyoncu Üniversitesi,Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve NATO Eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'ni ağırlayacak Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından 19-20 Aralık 2014 tarihlerinde "Ortadoğu'da Barış: Oyuncular, Sorunlar ve Çözüm Arayışları Sempozyumu" gerçekleştirilecek.

12.12.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasan Kalyoncu Üniversitesi,Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve NATO Eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'ni ağırlayacak

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından 19-20 Aralık 2014 tarihlerinde "Ortadoğu'da Barış: Oyuncular, Sorunlar ve Çözüm Arayışları Sempozyumu" gerçekleştirilecek. Sempozyumun açılışını Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve NATO Eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen yapacak.

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından 19-20 Aralık 2014 tarihlerinde "Ortadoğu'da Barış: Oyuncular, Sorunlar ve Çözüm Arayışları Sempozyumu" gerçekleştirilecek. Üniversite bünyesinde kurulan Ortadoğu Araştırmaları Merkezi evsahipliğinde Gaziantep'te gerçekleşecek sempozyum, Ortadoğu'da yaşanmakta olan siyasi ve toplumsal krizler ile çatışmaların nedenlerini anlamayı ve çözüm önerileri sunmayı hedefliyor.

Dünyaca tanınmış Ortadoğu uzmanları, akademisyenler ve uluslararası alanda bilinen sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılacağı sempozyumda Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve 2009-2014 yıllarında NATO Genel Sekreteri olarak görev yapmış Anders Fogh Rasmussen"Bugün Ortadoğu'da neler oluyor?" konulu oturuma katılacak.

Sempozyumla ilgili açıklama yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, "Bugün Ortadoğu terörizm, kitlesel göç, mezhep ve etnik ayrımcılık, tarihi değerlerin kaybolması gibi pekçok sorunla mücadele ediyor. Yaşanmakta olan karmaşa sadece ülke halklarını etkilemekle kalmayıp, bölge ülkelerini de içine çekmiştir. Bu yüzden gerek bölge devletleri, gerekse kurumlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak bir uzlaşı zemini oluşturmak ve sorunlara etkin çözüm önerileri geliştirebilmek için uluslararası işbirliklerine ihtiyaç olduğu çok açıktır" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel NATO Eski Genel Sekreteri Rasmussen Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Sempozyuma Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement