NATO Gürcistan'ın Toprak Bütünlüğünü Destekliyor - Son Dakika
Güncel

NATO Gürcistan'ın Toprak Bütünlüğünü Destekliyor

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Vershbow, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile görüşerek destek mesajı verdi.

30.01.2015 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan'da temaslarda bulunan NATO Genel Sekreter Yardımcısı Aleksander Vershbow, NATO'nun Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü desteklediğini söyledi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Vershbow, toprak bütünlüğüne destek mesajı vererek, Rusya ile Abhazya arasında yapılan işbirliği anlaşmasının Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün barış yoluyla çözülmesi konusunda zorluk oluşturduğunu belirtti.

Vershbow, Gürcistan'ın NATO için güçlü bir ortak olduğunu, Gürcü halkı tarafından verilen kararlara kimsenin karışamayacağını ifade etti. Vershbow, Gürcistan'ın gelecekte NATO'nun tam üyesi olacağını, NATO olarak Gürcistan'a aldığı tüm sorumluluklarının yerine getirilmesi yönünde destek vereceklerini kaydetti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili ise verdiği destek için NATO'ya teşekkür ederek, gelecekte yapılacak ortak işlerde çalışmaya hazır olduklarını bildirdi.

Margvelaşvili, "Biz bölgede işbirliği ve istikrarı geliştirme yönünde Gürcistan'ın üstlendiği olumlu rolü konuştuk. Aynı zamanda işgal altında kalan topraklarımızdaki gelişmeleri ve Rusya-Abhazya arasındaki sözde anlaşmayı da görüştük" ifadesini kullandı.

Vershbow, Gürcistan ziyareti kapsamında Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, hükümetin diğer üst düzey yetkilileri ve muhalefet liderleriyle bir araya gelmişti. - Tiflis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel NATO Gürcistan'ın Toprak Bütünlüğünü Destekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement