Nazilli'de Demokrasi Lokması - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Demokrasi Lokması

Nazilli\'de Demokrasi Lokması

15 Temmuz gecesi başarızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrası tüm yurtta eylemler yapıldı.

21.07.2016 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz gecesi başarızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrası tüm yurtta eylemler yapıldı. Meydanlara inen binlerce vatandaş, 'Darbeye hayır, demokrasiye evet' sloganları attı. Nazilli Belediye Meydanı'nda da darbe girişimi sırasında şehit olan 240 kişi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Meydanda ayrıca belediye tarafından 5 bin kişiye lokma dağıtıldı. Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile önceki dönem belediye başkanları Esat Ergüler ve Aytekin Kaplan lokmanın yapıldığı alana gelerek vatandaşlara lokma ikram etti.

Son yaşanan olayları 'Kara bir gün' diye niteleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Türkiye'nin demokrasiden kopamayacağını söyledi. Farklı düşüncelere demokrasilerde ihtiyaç olduğuna değinen Alıcık, "En kötü demokrasi, dar bir rejimden daha iyidir. Onun için burada devlet büyüklerimiz, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm partilerimizin genel başkanlarına çok sağ duyulu davranmak icap etmiştir. Bu bir parti yarışı değildir, bir demokrasiye sahip çıkma olayıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlarımız ülkesine sahip çıkmıştır. Biz bu ülkenin çocuklarıyız, elbette farklı farklı düşünceler de olacaktır. Biz de belediye meydanımızda şehitlerimizi anmak için vatandaşlarımıza lokma ikram ettik. " dedi.

Türkiye'nin darbelerden çok çektiğine vurgu yapan Eski Belediye Başkanı Esat Ergüler de, "Milletçe demokrasiye karşı daha fazla kenetlenmeliyiz. Biz darbelerden çok çektik, ülkece kapkara günler yaşadık. Türkiye o karanlık günlere geri dönmemeli. Demokrasi, çok seslilik, birlik ve beraberlik gibi değerlerimize sımsıkı sarılmalıyız" diye koştu.

Lokma ikram edilen vatandaşlardan Enes Çıbıkçı da, "Şehitlerimizi unutmayan ve bu güzel etkinliği yapan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Demokrasi Lokması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement