Nazilli'de Heyelan Riski Mahalleyi Tedirgin Etti - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Heyelan Riski Mahalleyi Tedirgin Etti

Nazilli\'de Heyelan Riski Mahalleyi Tedirgin Etti

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Çatak Mahallesi sakinleri, mahallerinin heyelan bölgesinde yer almasından dolayı tedirgin olduklarını belirtti.

18.08.2015 11:15

Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Çatak Mahallesi sakinleri, mahallerinin heyelan bölgesinde yer almasından dolayı tedirgin olduklarını belirtti.

Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Aydın Şehircilik ve Çevre Müdürlüğünün bölgede yaptığı araştırmalar sonucunda heyelan bölgesi ve kaya düşmesine maruz kalınabilecek bir bölge olduğu tespit edilen mahalle ile ilgili olarak 1980 yılında Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından köyün taşınması kararı çıkmıştı. Daha önce mahallerinde birçok heyelan olduğunu söyleyen heyelan bölgesindeki konut sahibi Hüseyin Çelik, "Köyümüz bir heyelan bölgesidir. Burada üzerimiz ki kayadan dolayı mağduruz. Gece tedirgin olmaktan uyuyamıyoruz. Hem heyelan bölgesi olması hem de konut yapılmasına izin verilmediği için birçok mahalle sakini başka köylere ve ilçe merkezine taşındı. Maddi durumu iyi olmayan köylülerde hala burada oturmak zorunda kalıyor. Yetkililerin bize yardım etmesini bekliyorum" dedi. Köy muhtarı Arif Bilici'de Ankara'ya konuyla ilgili birçok kez dilekçe yazdığını fakat bir sonuca ulaşamadığından dolayı sitem etti.

"CAN KAYBI YAŞANMASINDAN KORKUYORUZ"

Mahallerindeki 15-20 konutun 100 tondan fazla kayanın hemen altında kurulu olduğunu ve can güvenliklerinin olmadığını söyleyen Çelik, köylerinde daha önce birçok kez heyelan olduğunu belirtti. Çelik, "Köyümüze Aydın AFAD işlerinden geldiler. Birtakım incelemelerde bulundular fakat bir daha geri dönüş yapılmadı. Üzerimizdeki 100 tondan fazla kayanın hemen altında oturuyoruz. Olası bir heyelanda direk üzerime gelecek. Heyelan bölgesinde şuan 15-20 arasında bir konut var. Daha önce bu bölgede birçok kez heyelan oldu. Allahtan can kaybı yaşanmadı. Evler büyük hasar görmüştü. Olası bir heyelan olayında Allah korusun can kaybı olmasından korkuyoruz."

"MAHALLENİN TAŞINMASI GÜNDEME GELMİŞTİ"

Mahallelerinin kaya düşmeye maruz kalabilecek bir bölge olduğunu söyleyen köy muhtarı Arif Bilici, Aydın Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından 1980 yılında köyün taşınması kararı çıktığını belirtti. Muhtar Bilici, "Köyümüz kaya düşmesine maruz bir bölge geçiyor. Şuanda hiçbir yapı yapılmasına izin verilmiyor. 1980 yıllında köyümüzün boşaltılması gerektiği söylendi. Nazilli'ye taşınılacaktı. Köylüler tüm arazilerimiz ve hayvanlarımız burada diye inmediler. Devlet tarafından belli bir ödenekte çıkarılmıştı. Fakat köylüler gitmek istemedi. Ankara'ya dilekçeler yazdım. Fakat hala bir sonuca ulaşamadık" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Heyelan Riski Mahalleyi Tedirgin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement