Nazilli'nin İlk Buz Pisti Açıldı - Son Dakika
Yerel

Nazilli'nin İlk Buz Pisti Açıldı

Nazilli\'nin İlk Buz Pisti Açıldı

Nazillili gençlerin hayalini kurdukları buz paten pisti, Dr. Yüksel Yalova Sümer Rekreasyon alanında düzenlenen törenle hizmete açıldı.

27.02.2014 09:44  Güncelleme: 09:49

Nazillili gençlerin hayalini kurdukları buz paten pisti, Dr. Yüksel Yalova Sümer Rekreasyon alanında düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Nazilli Belediyesi tarafından Ağustos 2012'de başlatılan proje 18 ay sonra hizmete girerken, gençler için özel olan proje büyük bir yeniliğe imza atmış oldu.

Dr. Yüksel Yalova Sümer Rekreasyon alanında düzenlenen törene Nazilli Belediye Başkanı ve MHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Haluk Alıcık'ın yanı sıra İsabeyli Belde Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı. İzmir'den gelen buz pateni sporcularının katıldığı açılışta gençlerin gösterisi ise büyük ilgi gördü. Nazillili gençlerinde merak ederek ilk kez piste çıktığı açılışta gençlerin sert düşüşleri ise yürekleri ağza getirdi. Özellikle ortaokul öğrencilerinin ilgi gösterdiği buz patenine kızların yoğun ilgisi ve kısa sürede kaymayı öğrenmeleri ise dikkat çekti.

'KURSLARA YAŞ SINIRLAMASI YOK'

Nazillili gençlerin buz pateni sporu ile tanışmasının yanı sıra Nazilli Belediyesi adı altında buz hokeyi takımı ve artistlik buz pateni takımlarıyla yarışmalara ve liglere katılacaklarını ifade eden İşletmeci ve Antrenör Teoman Kaldırımcı yaptığı açılış konuşmasında Nazilli'nin adını Türkiye'ye duyurmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi. İzmir, Gaziantep, Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde profesyonel olarak buz hakemi oynadığını ifade eden Teoman Kaldırımcı; "Burada 5 yaşından 70 yaşına kadar herkes özellikle çocuklarımız burada belli kurslarımız olacak. Kurslarımız doğrultusunda çeşitli periyotlar da kişinin ilk başlamasından tutun ilerleme aşamasına kadar biz onları değerlendireceğiz. Özel derslerimiz olacak. Özellikle Çarşamba günleri 1 er saat ayda 8 saat olmak üzere programlarımız olacak. Yetenekli çocuklarımızı da Belediyespor bünyesine alarak kulüp bünyesinde yarışmalara katılmayı sağlayacağız" dedi.

'NE SÖZ VERDİYSEK YERİNE GETİRDİK'

Nazillili gençlerin ve çocukların sporun değişik alanları ile ilgilenebilme fırsatları yaratıp sosyal aktivitelerden yararlanması gerektiğini belirten Alıcık, "Nazilli Belediyesi olarak 4 yıl 11 ay önce çıktığımız yolda biz ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik" ifadelerini kullandı. Nazillimizin gençleri ve çocukları her şeyin en güzeli ve en iyisi layıktır diyen Başkan Alıcık

"Onlar bizim geleceğimiz ve yarınlarımız. Eğitim alanında çok büyük ilerlemeler kaydettiğimiz Nazilli'de gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal yaşamlarını da düşünmeliyiz. Onlara enerjilerini doğru yerlerde ve şekillerde harcayacak ortamlar yaratmalıyız. Büyükşehirler kadar nüfusa ve büyükşehirlerden daha fazla olanaklara sahip ilçemizde sosyal belediyeciliğin gerektirdiği tüm hizmetleri halkımız için yapmaya, projeler üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AYNI ANDA 25 KİŞİ KAYACAK

Nazilli'nin birçok ilde olmayan buz paten pistini Nazilli Belediyesi olarak hizmete açılmasını sağladıklarını söyleyen Alıcık; "Açık hava ve dört mevsim kullanım amaçlı 38.68 metre boyunda 24.66 metre eninde çelik gergi ve destek konstüksiyonlu PVC membran ile gergili yapılan buz pisti 352 metrekarelik alana yapıldı. Sentetik buz pisti üst yüzeyi soğuğa dayanıklı polietilen plastik materyalden, kaymaya yarayan metal bıçağı, sertliği 51-53 derecelerde krom kaplı K5 karbon çelikten imal olacak. Güvenlik ve çarpma bariyeri, modüler sistemde birbirine eklene şekilde sökülebilir, taşınabilir ve takılabilir şekilde olup pistte kayanlar ile dışarıda seyredenler arasında separatör görevi göreceği ifade edilirken, pistte en az 25 kişi aynı anda kayabileceği belirtildi" dedi.

Sümer Mahalle Muhtarı Erdoğan Dilbaz'ın mahalleye yapılan hizmet için teşekkür ettiği konuşmasının ardından ise İzmir'den gelen buz pateni öğrencilerinin yaptığı gösterileri izleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve davetliler, daha sonra ise çocuklarla hatıra fotoğrafı izledi. Açılışı izlemeye gelen davetlilerin çocukları ile Sümer Rekreasyon Alanını ziyarete gelen çocukların ilgi göstererek kaymaya çalıştığı buz pistinde çocuklar ve gençler renkli görüntülere sahne oldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'nin İlk Buz Pisti Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement