Nejat Uygur'un Vefatı - Son Dakika
Güncel

Nejat Uygur'un Vefatı

Nejat Uygur\'un Vefatı

Sanatçı Behzat Uygur: "Babamız kadar ustamızdı, bazen hangisi karıştırıyoruz. Ustayı kaybettik başka bir şey. Her çocuk gibi biz de onu çok özleyeceğiz. Fakat hep yaşayacak insanlar onlar, ...

19.11.2013 13:12

Durumunun ağırlaşması üzerine yaklaşık iki hafta önce kaldırıldığı Medistate Kavacık Hastanesi'nde hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un oğlu Behzat Uygur, "Babamız kadar ustamızdı, bazen hangisi karıştırıyoruz. Ustayı kaybettik başka bir şey. Her çocuk gibi biz de onu çok özleyeceğiz. Fakat hep yaşayacak insanlar onlar, ölümsüz insanlar" dedi.

AA muhabirine Medistate Kavacık Hastanesi'nde konuşan Behzat Uygur, babası Nejat Uygur'un vefatıyla ilgili şunları kaydetti:

"Babamın ne kadar sevildiğini biliyorduk zaten. Fakat bilmemize rağmen, ona gösterilen bu sevgi seli, bizim acımızı dindiriyor. Çok büyük her kesim ve her yerden aranıyoruz. Nejat Uygur'un yıllardır yapmak istediği şey, ne kadar güzel gerçekleşmiş ki, bütün siyasiler parti ayırt etmeksizin ve her kesimden insanlar arıyorlar. Zaten yıllardan beri tiyatrosunda yapmak istediği buydu, bu yüzden sevenlerine teşekkür ediyoruz. Herkes bir şey yapmak istiyor ve elinden geleni yapmak istiyor. Babaya veda edeceğiz ama bededen veda ediyoruz. Baba her şekilde ölümsüzdür artık. O yüzden onunla birlikte olmaya aslında devam edeceğiz."

"Asla pes etmememiz gerekiyor, tiyatroyu sürdüreceğiz"

Behzat Uygur, AA Muhabirinin, "Bayrağı şimdi siz devralıyorsunuz. Tiyatroyu devam ettirecek misiniz ?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Elimizden geldiğinde o kuşağın devamı ve çırakları olarak, her koşulda devam ettirmek arzusundayız. Görevimiz bu zaten, büyük aşkla yapacağız. Bizden sonrakilere bırakacağız. Onlar ustalar, yerleri doldurulamaz. Fakat bir biçimde buradaki kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Babamızın da bize söylediği gibi, asla pes etmemiz gerekiyor, tiyatroyu sürdüreceğiz."

Yarın düzenlenecek cenaze töreniyle ilgili de bilgi veren Uygur, " Cemal Reşit Rey'de saat: 10: 00'da tören yapılacak. Sonra öğle namazı Teşvikiye Camisi'nde kılınacak. Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Akşam da Dolmabahçe Camisi'nde 18: 30'da duası okunacak" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nejat Uygur'un Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement