Nepalli Doktor, Pervarili Çocuklara Şifa Dağıtıyor - Son Dakika
Güncel

Nepalli Doktor, Pervarili Çocuklara Şifa Dağıtıyor

Gönüllü olarak seçtiği Siirt'in Pervari ilçesinde görev yapan çocuk hastalıkları uzmanı Nepalli Doktor Şah, çocuklara şifa dağıtıyor.

01.03.2014 11:05  Güncelleme: 11:07

BURHAN ŞEN/ ZEKERİYA GÜNEŞ - Siirt'in Pervari Devlet Hastanesinde görev yapan çocuk hastalıkları uzmanı Nepal uyruklu doktor Binod Kumar Şah, ilçedeki çocuklara şifa dağıtıyor.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimini tamamladıktan sonra uzmanlığını da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde yapan Nepalli doktor Şah, gönüllü olarak geldiği Siirt'in Pervari ilçesinde sağlık hizmeti veriyor.

Uzman çocuk doktorunun bulunmadığı ilçede göreve başlayan Şah sayesinde vatandaşlar çocuklarını çevre illerdeki hastanelere götürmekten kurtuldu.

Pervarili çocuklara şifa dağıtan doktor Şah, AA muhabirine, bir yıl Türkçe eğitim aldıktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduğunu, 2013 yılında da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde çocuk sağlığı uzmanlığını bitirdiğini söyledi.

-"Gönüllü geldim"

Geçen yıl 51. Devlet Hizmet Hükümlülüğü çerçevesinde boş olan kontenjanlardan gönüllü olarak Pervari'yi seçtiğini ve Pervari Devlet Hastanesine hizmet vermeye geldiğini kaydeden Şah, "Hacettepe olsun Pervari olsun ya da dünyanın neresinde olursa olsun benim için her yer aynıdır. Her yerde aynı kalitede hizmet vermem gerektiğine inanıyorum. Bu amaçla buraya geldim. Hastalarıma olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.

Bölgenin anlatıldığı gibi tehlikeli bir yer olmadığını belirten doktor Şah, şöyle konuştu:

"Halk bize çok sahip çıkıyor, en iyi hizmeti hak ediyorlar. Ankara'da yaşamak gerekmiyor, doktorların uygun bir şekilde Pervari'de de hizmet vermesi gerekiyor. Benim düşüncem böyle. Bu nedenle gönüllü olarak Pervari'ye geldim, umarım buradaki hastalara faydalı olabilmişimdir. Ben hastalarıma hizmet vermeye devam edeceğim."

İlçe dışına hasta sevk oranı düştü

Pervari Devlet Hastanesi Başhekimi doktor Bülent Uysal da daha etkin ve iyi bir hizmet için uzman doktorlara ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

"Doktor Şah'ın göreve başlamasıyla hastaların ilçe dışına sevkleri yüzde 60 oranında düştü" diyen Uysal, daha önce çocuk hastaların yüzde 80'ini Siirt'teki hastanelere sevk etmek zorunda kaldıklarını, çocuk hastalıkları uzmanı doktor Şah'ın ilçeye gelmesiyle bu konuda hastanede bir rahatlama yaşandığını anlattı.

Yakında yeni doğan ünitesinin hizmete gireceğini anlatan doktor Uysal, şöyle devam etti:

"Çocuk doktorumuzun ilçemizde olmaması, daha etkin ve iyi bir tedavi görememeleri demekti. Ayrıca çocuk hastalarımızın her tedavisi Pervari'de yapılamayacağı için ailelere ekstra bir maliyet oluşturuyordu. Bu anlamda çocuk doktorumuzun olmaması hastalarımızın bakım ve tedavi kalitesini de düşürür. Bunların hepsi ilçemizde çocuk doktorunun olmasının önemini gösterir. Bu anlamda büyük fedakarlık göstererek gönüllü olarak Pervari'yi görev yeri seçen Nepalli doktorumuza canı gönülden teşekkür ederiz."

Aileler, çok memnun

Nepali doktordan memnun olduklarını ifade eden hasta yakınlarından Fehime Aslan, çocuğunu daha önce doktor olmadığı için Siirt'e götürmek zorunda kaldığını ifade ederek, "Nepalli doktoru gördüğümüzde ilk başta Türkçe bilmediğini sandık ama sonra bizden daha iyi Türkçe konuştuğunu gördük. Buna çok sevindik, çünkü ilk defa ilçemize yabancı bir doktor geliyor. Çocuklarımızı tedavi ediyor, çok memnunuz" diye konuştu. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nepalli Doktor, Pervarili Çocuklara Şifa Dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement