Netanyahu Avustralya'da - Son Dakika
Güncel

Netanyahu Avustralya'da

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 4 gün sürecek Avustralya ziyaretinin ilk durağı Sydney'de Başbakan Malcolm Turnbull ile bir araya geldi.

22.02.2017 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 4 gün sürecek Avustralya ziyaretinin ilk durağı Sydney'de Başbakan Malcolm Turnbull ile bir araya geldi.

Başbakanlık konutu Kirribilli'deki görüşmede, İsrail- Filistin ilişkilerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin geçen yıl aldığı "İsrail yerleşimlere son vermeli" kararı ele alındı. Görüşmede siber güvenlik, terörizm, ikili ilişkiler ve ticari anlaşmalar da gündeme geldi.

Görüşmelerin ardından yapılan basın toplantısında Malcolm Turnbull İsrail'in Filistin devletini tanıma görüşmelerine başlaması gerektiğini önerdi.

Avustralyalı gazinocu James Packer'in İsrail vatandaşı olmak için kendisi ile görüşmesi ve ailesine verdiği hediyenin de sorulduğu toplantıda Netanyahu yorum yapmaktan kaçınarak, "Arkadaşlıktan başka bir şey yok." dedi.

İsrail'de soruşturma konusu olay hakkında soru yöneltilen Malcolm Turnbull de "Bildiğim kadarı ile (soruşturma) İsrail yetkilileri tarafında yürütülüyor ve normal seyrinde devam eder." ifadesini kullandı.

Avustralya'yı ziyaret eden ilk İsrail başbakanı olan Netanyahu'nun, başkent Canberra ve Melbourne'da da temaslarda bulunması bekleniyor.

Bu arada Netanyahu'nun ziyareti dolayısıyla, yarın İsrail'in Sydney başkonsolosluğu önünde Avustralya Filistin Savunma Ağı (APAN) tarafından protesto gösterisi düzenlenecek.

APAN'ın başkent Canberra ve Melbourne'da da gösteri düzenlemesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Netanyahu Avustralya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement