Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Nevruz Kutlaması

GRÜ'de etkinliğe katılan akademisyen ve öğrenciler, nevruz ateşinin etrafında çeşitli yörelere ait türküler eşliğinde halay çekti.

21.03.2014 14:50

Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı, Giresun Üniversitesi'nde (GRÜ) düzenlenen etkinlikle kutlandı

GRÜ Güre Yerleşkesinde gerçekleşen kutlama etkinliğinde öğrenciler, akademisyenler ve protokol üyeleri örs üzerinde demir dövdü, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı. Daha sonra ise yakılan nevruz ateşinin etrafında Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait türküler eşliğinde halay çekildi.

GRÜ Rektörü Prof. Dr Aygün Attar, burada yaptığı konuşmada, GRÜ'de nevruz şenliklerinin 7 yıldır devam ettiğini söyledi.

Nevruzun Türk coğrafyasında bin yıllardır coşkuyla kutlanan bir bayram olduğunu belirten Attar, şunları kaydetti:

"Nevruz, insanımızın yüzyıllardır tabiatla iç içe olarak gelmiş örf ve adetlerinin, inanışlarının bugüne yansımış, sahip çıkılması ve evrenselleştirilmesi gereken, doğa ve insan sevgisinin adıdır. Çok geleneksel olan bir bayramın Türkiye'de çok canlı bir şekilde kutlanması sürecine girildi. Bütün günlerin nevruz güzelliğinde geçmesini diliyorum."

Etkinlik, nevruz pilavı ikramı ve konserle devam etti.

Etkinliğe, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, öğrenciler ve akademisyenler katıldı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement