Nevşehir'de 285 Bin Fidan Toprakla Buluşturulacak - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de 285 Bin Fidan Toprakla Buluşturulacak

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, bu yıl il genelinde 285 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

22.02.2015 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, bu yıl il genelinde 285 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Satırlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ve Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğünce yürütülen toprak muhafaza ve erozyon kontrol projeleri kapsamında, Avanos-Altıpınar, Gülşehir-Hırkadağı ve Karaburç, Hacıbektaş- Karahasanlı ile Köşektaş bölgelerinde yapacakları çalışmalar için makineli arazi hazırlığı, dikenli tel çit ihata ve fidan dikimi konularında hizmet alımı ihalesine çıktıklarını kaydetti.

Satırlı, 26 Şubat'ta yapacakları ihale kapsamında ekskavatörle 10 bin fidan dikim çukuru açılması, 90 kilometre buror teras, 60 kilometre meror teras, 400 kilometre kayör teras ve 6 kilometre servis yol yapımı gerçekleştirileceğini söyledi.

Aynı ihalede 25 kilometre tel ihata ve 285 bin fidan dikimi ve nakliyesi işlerini ihale edeceklerini belirten Satırlı, fidan dikim işinin 15 Aralık 2015'e kadar bitirileceğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de 285 Bin Fidan Toprakla Buluşturulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement