Nevşehir'de Aspir Üretiminin Yaygınlaştırılması Hedefleniyor - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Aspir Üretiminin Yaygınlaştırılması Hedefleniyor

Nevşehir’de aspir üretiminin yaygınlaştırılması için çalışmalar başlatıldı.

10.03.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de aspir üretiminin yaygınlaştırılması için çalışmalar başlatıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz yaptığı açıklamada; Aspir yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını sağlamak ve nadas alanlarının değerlendirilerek ekonomiye kazandırılma amacıyla İl Özel İdare kaynaklı destekleme çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Söz konusu proje çerçevesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Merkez Tarım Kredi Kooperatifi'nden 6 bin Kg. tohum teslim alınarak proje uygulanacak çiftçilere dağıtıldığını ifade eden Yılmaz, Nevşehir'e bağlı Kozaklı, Hacıbektaş, Acıgöl ve Avanos İlçelerinde 1200 dekar alanda ekimi gerçekleştirilecek olan aspirin yaygınlaştırılmasıyla ürün çeşitliliğinin de artmış olacağını vurguladı.

Aspirin kıraç alanlara da ekilebilmekte olduğunu söyleyen Yılmaz: "Hububat ekim alanlarında münavebeye girmesi nedeniyle de ilimiz için bir avantaj olmaktadır. Aspir yetiştiriciliğinin ilimizde yaygınlaştırılmasıyla üretilen sofralık yağın yüksek kalitede oluşundan dolayı ülkemizin yağ açığının kapatılmasına da katkıda bulunulmuş olacaktır" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Aspir Üretiminin Yaygınlaştırılması Hedefleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement