Nevşehir'de Eğitimde İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Eğitimde İşbirliği Protokolü

Nevşehir\'de Eğitimde İşbirliği Protokolü

Nevşehir’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arasında ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

09.10.2014 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arasında 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' imzalandı. Protokol çerçevesinde eğitim-öğretim, eğitim yönetimi, ders dışı etkinlikler ve sağlık, beslenme ve veli destek çalışmaları alanlarında her iki kurum ortak çalışmalar yürütecek.

Protokol nedeniyle düzenlenen imza töreni Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Törende konuşan Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, eğitim politikalarının temel hedeflerinin eğitimin kalitesine odaklanmak olduğunu vurgulayarak bu politikayı gerçekleştirmek için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile kapsamlı bir çalışmanın içerisine gireceklerini kaydetti. Şimşek: "Bu çalışmadan beklentilerimiz, eğitim ve yönetim biliminin ulaştığı noktanın ışığında eğitimde son yıllarda yapılan değişim süreçlerine Nevşehir'de uyum sağlama ve değişimin hedeflediği amaçları içselleştirmektir. İyi eğitim uygulamalarıyla ilimizdeki okullarda eğitimin niteliğini geliştirmek için üniversitemizden faydalanmaktır. Ayrıca yapılan araştırmalardan elde edilen bulgular, eğitim politikamıza yön verecektir. Bunların yanı sıra yapılan işbirliği sayesinde ilimizde görev yapan öğretmenler üniversitemizin imkanlarından istifade edebilme, araştırma yapabilme, akademik kariyer açısından kendilerini geliştirebilme imkanı bulacaktır. Bütün bunların sonucunda öğrencilerimizin hedeflenen ve beklenen kaliteli eğitimi alarak kendilerine, ailelerine, iline ve ülkesine faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'da projenin Nevşehir'deki eğitimin kalitesinin arttırılmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Rektör Kılıç: "Eğitimin niteliğinin arttırılması ve eğitim sisteminin çıktıları ile küresel rekabet koşulları ve ülke ihtiyaçları arasında uyumun sağlanması, o ülke açısından bölgesel rekabet gücü ve gelişimi bakımından en büyük rekabet olabilmektedir. Bu nedenle, eğitimin niteliğinin arttırılması yönündeki her türlü arayış ve uğraş, her düzeyde toplumsal ve ulusal bir sorumluluk olarak dile getirilebilir. Bu perspektifle, Nevşehir'de eğitimin niteliğini daha da ileri bir noktaya taşımak eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi işbirliği ile ilgili çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlanmıştır" şeklinde konuştu.

Vali Mehmet Ceylan ise, bireyin eğitiminin doğduğu, dünyaya gözlerini açtığı andan itibaren başlayarak son nefesini verinceye kadar devam ettiğini vurguladığı konuşmasında, okul öncesi ve okul sürecinde devam eden eğitimin, insanın bir mesleğe atılmasından sonrada sürdüğünü ifade etti.

Meslek hayatına atılan kişilerin eğitimde kurum içinde düzenlenen seminer ve benzeri çalışmaların önemli yer tuttuğunu belirten Vali Ceylan, kişilerin iş başında eğitilmesinde, bu eğitimin sistemli ve düzenli bir akış içerisinde üniversitelerin rolünün inkar edilemeyecek kadar büyük olduğunu söyledi. Vali Ceylan: "Bu işbirliği okullarımızdaki eğitimin niteliğini arttıracak, bu yönüyle önemli bir stratejik girişim olacaktır. İlimizde eğitimin niteliğini daha da ileri bir noktaya taşımak, eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi işbirliği ile ilgili çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütüleceğine olan inancım tamdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü Vali Ceylan, Rektör Kılıç ve Milli Eğitim Müdürü Şimşek tarafından imzalandı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Eğitimde İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement