Nevşehir Kapadokya, Batılı Turisti Kaybediyor - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Kapadokya, Batılı Turisti Kaybediyor

Nevşehir Kapadokya, Batılı Turisti Kaybediyor

Kapadokya, Batılı turisti kaybediyorKÜÇÜK Oteller Derneği Kapadokya Bölge Temsilcisi Tekiner Kaya, Kapadokya turizmi için en büyük riski, kaybedilen Batılı turistlerin oluşturduğunu söyledi.

10.05.2016 18:06

Kapadokya, Batılı turisti kaybediyor

KÜÇÜK Oteller Derneği Kapadokya Bölge Temsilcisi Tekiner Kaya, Kapadokya turizmi için en büyük riski, kaybedilen Batılı turistlerin oluşturduğunu söyledi. Kaya, tekrar eski günlere dönmek içinse ülkenin 'güvenli bir yer' imajını kazanmasının gerekli olduğunu vurguladı.

Kapadokya turizminin ele alınacağı çalıştay için Nevşehir'e gelen Türkiye Küçük Oteller Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik ve yönetim kurulu üyeleri, Küçük Oteller Derneği Kapadokya Bölge Temsilcisi Tekiner Kaya ile birlikte Vali Mehmet Ceylan'ı ziyaret etti.

Türkiye Küçük Oteller Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik, üyelerine moral vermek ve bölge turizmini el alacak bir çalıştay yapmak üzere Kapadokya bölgesine geldiklerini söyledi.

Derneklerinin her bölgede temsilcilikleri bulunduğunu anlatan Çelik ' Bunlar aracılığı ile bölgelerdeki gelişmelerden haberdar oluyoruz, sorunlarını çözmeye, seslerini duyurmaya çalışıyoruz. Nevşehir'de, Kapadokya turizmi, butik otellerin önemi ve kriz döneminde yapabileceklerimizi tartışacağız' dedi.

Vali Mehmet Ceylan ise yaptığı açıklamada ' Küçük Oteller Derneği'nin Kapadokya'da temsilcilik açması önemli bir gelişmedir. Kapadokya turizmine kayadan oyma butik otellerin büyük katkısı bulunuyor. Bölgede turizmin gelişmesinin en önemli faktörlerinden başında butik oteller ile sıcak hava balonları gelmektedir. Bu iki değer, tarihi ve kültürel güzelliklerle birleşince turizm hareketliliği artıyor. Bölgemizde yapacağınız turizm çalıştayının turizme katkısının olacağına inanıyorum. Ziyaretiniz için de teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Türkiye Küçük Oteller Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik ' Derneğimiz, küçük ve butik oteller alanında ülkemizin tek sivil toplum örgütüdür. 250 tane üyemiz bulunuyor. Her bölgeye turizmine katkı anlamında ziyaretler yapıyoruz. Kapadokya ziyaretimizde 40 civarında turizmcinin katılımıyla çalıştay yapacağız. Kapadokya turizmine yapılabilecek katkıları tartışacağız. Turizmde, son yılların en zor dönemini yaşıyoruz. Maalesef ülkemizin yaşadığı acı olayların neticesinde turizm çok olumsuz etkilendi. Belli bölgelerde morallerin yaşanan düşüşler nedeniyle bozuk olduğunun farkındayız. Bu bölgelerden birisi olan Kapadokya'da 'ne yapabiliriz, bugünü değil yarını nasıl kurtarırız' anlamında bir çalıştay yapmaya geldik. Mülkü amir olan Valimizi ziyaret ettik. Aklımıza gelen ilk fikir Cappadox, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu türü aktivitelerin devamı ve çeşitlendirilmesi oldu. Bunlar yüksek sezon dışında bölgeye ziyaretçi çekmek açısından önemlidir? dedi.

Küçük Oteller Derneği Kapadokya Bölge Temsilcisi Tekiner Kaya ise 'bölgemiz turizminde çok ciddi kriz etkileri bulunuyor. İlk üç ayki rakamlara baktığımızda yabancı turist sayısındaki düşüş, yüzde 55'leri geçti. Nisan ayında düşüş daha da artacak gibi gözüküyor. Rakamları önümüzdeki günlerde alacağız. Batılı turisti gerçekten kaybediyoruz. Bizim için en büyük risklerden birisi budur. Yabancı pazarı kaybedince iç turizme yönlenmeye çalışıyoruz. Maliyetleri kaliteden ödün vermeden düşürmenin yollarını araştırıyoruz. Festival türü etkinlikler gerçekten çok önemli. 3-4 gün bile olsa bölgeye iyi bir katkısı oluyor. İşsizlik umarım daha da artmaz. Geçici bir kriz diye bakıyoruz' dedi.

2016 yılında trendin yabancı turist açısından iyi gözükmediğini kaydeden Kaya ' Ama iç pazarda bir canlılık yaşıyoruz. Özellikle hafta sonları yerli ziyaretçi sayısı iyi diyebiliriz. Bombalamalar, terör olayları turizmi kötü etkiliyor. Bir an önce son bulursa hızlı bir toparlanma olabilir. Eski günlere dönmek için ülkenin güvenli bir yer olma imajının sağlanması gerekiyor' şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir Kapadokya, Batılı Turisti Kaybediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement