Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Şimşek'ten 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Şimşek'ten 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirmesi

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Şimşek\'ten 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirmesi

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, 2013/2014 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla velilere ve öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

13.06.2014 14:04

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, 2013/2014 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla velilere ve öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Her bir öğrencinin öğrenme stilleri ve düzeylerinin parmak izi kadar özgün olduğunu ve hiçbir öğrencinin öğrenme düzeylerinin birbiri ile eşit olmadığını vurgulayan Şimşek, bu bağlamda bazı öğrencilerin karnelerindeki notların istenilen seviyede olamayabileceğini ifade etti.

Bu durum karşısında velilere düşen görevin çocuğunun öğrenme eksiklerini tespit ederek onların öğrenme süreçlerini planlayarak onlara öğrenme vasatlarını hazırlamak olması gerektiğini kaydeden Şimşek: "Emin olun böyle davranılırsa öğrencinizin başarı düzeyi bir basamak üstte çıktığını göreceksiniz." dedi.

Öğrenme süreçlerinin sadece okulların açık olduğu zamanlarda yapılan bir faaliyetler dizisi olmadığını söyleyen Şimşek, öğrencilerden önlerindeki uzun yaz tatilini farklı öğrenme fırsatına çevirmelerini istedi. Şimşek: "Öncelikle bu yılki durumumuzu değerlendirerek "hangi alanda öğrenme noksanlıklarım var, bunları nasıl giderebilirim" denilir ve sportif kurslar, yaz okulları, geziler, ören yeri, müze gezileri gibi farklı etkinliklerle desteklenirse emin olun hem eğlenmiş hem dinlenmiş hem öğrenmiş olursunuz. Ayrıca ilgi alanınıza giren en az 10 kitapla arkadaş olun ve onlarla bol bol sohbet edin. Anne-babanızın işlerinde yardımcı olur, aile büyüklerinizi ziyaret ederseniz emin olun onlar sizi daha çok sevecekler ve sizlerle gurur duyacaklardır" diye konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Şimşek'ten 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement