Fransa'nın İncisi Nice Suriye'ye En Çok Cihatçı Gönderen Kent - Son Dakika
Dünya

Fransa'nın İncisi Nice Suriye'ye En Çok Cihatçı Gönderen Kent

Fransa\'nın İncisi Nice Suriye\'ye En Çok Cihatçı Gönderen Kent

Fransız turizmin önemli kentlerinden olan Nice, terör saldırısıyla sarsıldı. Turistlerin gözde şehri Nice, aynı zamanda Suriye'ye en çok cihatçı gönderen Fransız kenti.

15.07.2016 08:48  Güncelleme: 09:19

Nice kentinde Fransa Milli Günü kutlamaları sırasında kalabalığın arasında giren bir kamyon zikzaklar çizerek kutlama yapan insanları hedef aldı, 84 kişi hayatını kaybetti. Saldırının yapıldığı Promenade Des Anglais yolu yayalar dahil olmak üzere her türlü trafiğe kapatıldı. Fransız Rivierası'nın başkenti Nice, Fransız turizmin can damarlarından biri olarak biliniyor. Ama bu güzel turizm kenti aynı zamanda Suriye'ye en çok cihatçı gönderen Fransız kenti.

SEMBOL SALDIRI

Saldırının Fransa'nın Ulusal Günü olan 14 Temmuz'da yapılması bir sembol saldırı olarak nitelendirildi. Saldırganın, oldukça kalabalık olan "Promenade Des Anglais" sahil yolunda 2 kilometre boyunca insanları ezerek ilerlediği ve ancak polis tarafından etkisiz hale getirilerek durdurulabildiği bildirildi.

SALDIRGAN ADLİ SUÇLU

Saldırgan Tunus asıllı Fransız vatandaşı, 31 yaşında, polis tarafından "adi suçlar" işlemekle tanınıyor; bugüne kadar radikal İslam ile bir bağı olduğu bilinmiyor. Saldırganın aracında sadece 7.65 çaplı bir tabancanın bulunduğu da bildirildi.

NİCE SURİYE'YE EN ÇOK CİHATÇI GÖNDEREN KENT

Nice, Suriye'ye en çok cihatçı gönderen Fransa kenti olarak biliniyor; bu nedenden dolayı Fransız emniyet güçleri ve istihbarat servisi tarafından en çok izlenen bir kent olarak öne çıkıyor.

EN ÇOK MOBESE ORADA VAR

Bu nedenlerden dolayı Nice ayrıca Fransa genelinde en çok MOBESE kamerasına sahip kent olarak biliniyor.

TAKSİCİLER MAĞDURLARI BEDAVA TAŞIDI

Nice sakinleri gece kalacak yeri olmayan insanlara kapılarını açtılar ve Nice taksicileri evlerine dönmek isteyen müşterilerini tüm gece bedava taşıma kararı aldılar.

BAYRAKLAR YARIYA İNECEK

Bugün tüm Fransa'da bayraklar yarıya indirilecek.






Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Fransa'nın İncisi Nice Suriye'ye En Çok Cihatçı Gönderen Kent - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Birinsan: Taksiciler bedavami tasimis keske bizimkileri ornek alsalardi biraz... 13 3 Yanıtla
  • MİSAFİR: BU ARAPLARI VATANDAŞLIKTAN ÇIKARIN ERDOĞAN TÜRKYEDE BUNLARA VATANDAŞLIK VERİYOR HEMDE VE VERİYOR MAAŞTA VERİYORİLERDE BİZİM ÇOCUKLARIN EVİNE BOMBA KOYSUN DİYE 8 3 Yanıtla
  • MİSAFİR: SALDIRGAN NEREYLİYMİŞ TUNUSLU YANİ ARAP FRANSA ZAMANINDA VATANDAŞLIK VERMİŞ BİR TİP ADAMLARDAN 3 MİLYON VATANDAŞLIK VERECEĞİZ BU 3 MİLYON ARAP KÖKENLİ İNSANLARIN İLERDE TÜRYEDE NASIL BİR TEHLİKE OLUŞTURACAĞI ORTADA ODA TUNUSUN İNSANLARI SURİYEDEKİ GÖRE BİR DAHA ILIMLI DÜŞÜNEBİLİYORMUSUN KAFA KESEN ÇOCUKLARA TACAVUZ EDEN VE KADIN SATICILĞI YAPAN ZİHNİYETİ 3 MİLYON KİŞİ TÜRK VATANDAŞLIĞI VERİLECEK VE BU HALKIN KEDİSİ BU İŞİD ZİHNİYETİ 3 MİLYON KİŞİ VATANDAŞLIĞA KABUL EDİYOR VE KİMSE TEPKİ VERMİYO 6 2 Yanıtla
  • ZAZA. 13: Oh olmuş. Cihatçi gönden başka iller daha hagisiydi izmit konya antep ankaraymiydi rizede organizasyoncu kent 6 2 Yanıtla
  • Asım: Sitede Hdp/pkk yanlısı trol dolu isimleri ve yorumları Türk e ve Müslümana ait gibi görünüp OLUMSUZ algı yaratmaya çalışıyorlar .. Aman Dikkat... 5 3 Yanıtla
  • Hakikatci: Fransız taksiciler bizim fırsatcı paragöz taksicilere örnek olsun 5 0 Yanıtla
  • HARBI TÜRK: TC-AKP REJIMI DE EN COK TERÖRIST GÖNDEREN DAHASI DAIS IN TA KENDISI - TERÖRIST AKP + TC 0 0 Yanıtla

Advertisement