Niğde Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Niğde Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Niğde Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Niğde Belediye Meclisinin 2016 yılı Ağustos Dönemi toplantısı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında yapıldı.

07.08.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediye Meclisinin 2016 yılı Ağustos Dönemi toplantısı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında yapıldı. Kent Meydanı'na "Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı" isminin verildiği toplantıda, tüm parti grupları darbe girişimine karşı ortak kınama mesajı yayımladı.

Şehitler İçin Saygı Duruşu ve Kuran-ı Kerim tilaveti

Belediye Meclisinin 2016 yılı Ağustos Dönemi toplantısı, yoklama ve bir önceki toplantının karar özetinin okunarak tasvip edilmesiyle başladı. Gündem maddelerine geçilmeden önce, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Bekir Peker de Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu, ardından şehitlerimiz için dua edildi.

Şehitlerimizin ismi meydanda yaşatılacak

Niğde Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın teklifi ile Niğde'nin en büyük meydanı olan Kent Meydanı'na, "Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı" isminin verilmesini karara bağladı. 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara-Gölbaşında Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi'yi alnından vurarak girişimin seyrini değiştiren Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi, gösterdiği büyük kahramanlık örneği nedeniyle Niğde Belediye Meclisi tarafından ölümsüzleştirildi.

Kahramanlığı Nesilden Nesile Anlatılacak

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesi nüfusuna kayıtlı olan Şehit Piyade Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in gösterdiği büyük kahramanlık örneği sayesinde, hainlerin darbe girişiminin büyük oranda engellendiğini anımsatarak, "Kahraman şehidimiz, nesilden nesile anlatılacak çok önemli bir görevi, canını hiçe sayarak yerine getirmiştir. Şehidimiz Ömer Halisdemir ve diğer şehitlerimizin için ne yapsak azdır" dedi.

Tüm Partilerden Ortak Kınama Mesajı

Niğde Belediye Meclisinin Ağustos Dönemi toplantısında ayrıca mecliste grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP, darbe girişimine karşı ortak kınama mesajı yayınladı. Ortak mesajda; "15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve demokrasimize karşı haince ve alçakça kalkışma hareketini Niğde Belediye Meclisi olarak şiddetle kınıyor ve bu kalkışma hareketine dahil olanların Türkiye Cumhuriyeti yasaları önünde yargılanmasını talep ediyoruz" denildi.

Toplantı, gündeme dair 11 maddenin karara bağlanması ile sona erdi.

Bir sonraki Belediye Meclis toplantısının ise 1 Eylül Perşembe günü saat 16.00'da başlaması kararlaştırıldı. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement