Niksar'da Kitap ve Oyuncak Kumbarası Projesi - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Kitap ve Oyuncak Kumbarası Projesi

Niksar\'da Kitap ve Oyuncak Kumbarası Projesi

Tokat’ın Niksar İlçe Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yeni bir çalışma başlatarak ilçenin farklı bölgelerinde kitap ve oyuncak kumbaraları koydu.

02.07.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar İlçe Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yeni bir çalışma başlatarak ilçenin farklı bölgelerinde kitap ve oyuncak kumbaraları koydu.

Kumbaraların bir bölümü kitap, bir bölümü de oyuncak bırakılacak şekilde dizayn edildi. Bu kumbaralara bırakılacak kitap ve oyuncaklar belediye tarafından toplanıp ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Projenin paylaşma kültürünü yaygınlaştırma gibi önemli bir amacı olduğunu ifade eden Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, "Hemşehrilerimizin kullanmadığı kitap ve oyuncakları bu kumbaralarda toplayacağız. Bunu Sosyal İşler Kültür Müdürlüğümüz kanalıyla tasnif edeceğiz. Özellikle kitapları belediyemizin girişindeki bölüme bir raf sistemi, kitaplık gibi bir sistem yapıp orada hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. İsteyen arzu eden, ihtiyacı olanlara ilan edeceğiz, buradaki kitapları kullanabilirsiniz diye. Kullanılmayan kitapları da yine kütüphaneye ya da sadece Niksar ile sınırlı kalmamak kaydıyla Türkiye'deki değişik yerlerdeki kütüphanelere ihtiyaç olursa oralara yollayacağız. Oyuncakları da Niksar'daki durumu iyi olmayan ailelerimizin çocuklarına ulaştıracağız. Toplanan oyuncak ve kitapları imkanları daha sınırlı olan ailelerin çocuklarına ulaştıracağız. Böylece toplumda paylaşma kültürünü yaygınlaştırmış olacağız" dedi.

Başkan Özcan bu projeyi çok önemsediğinin altını çizerek, "Şu an için üç bölgede kumbaraları koyuyoruz. Bir tanesi belediye hizmet binamızın hemen önünde, çünkü burası işlek bir caddemiz. Bir tanesi Cumhuriyet Caddesi Saat Kulesi mevkisinde olacak, bir diğeri de otogar mevkisinde olacak. Herkes evindeki okumadığı kitabı ve kullanmadığı oyuncakları getirerek katkı vermesini diliyorum" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Kitap ve Oyuncak Kumbarası Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement