Niksar'da Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

Niksar\'da Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi

Tokat’ın Niksar ilçesinde Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına bağlı eğitimciler derse girmedi.

24.09.2014 15:02

Tokat'ın Niksar ilçesinde Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına bağlı eğitimciler derse girmedi.

Niksar'da, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarına üye eğitimciler, hükümetin eğitim politikalarına tepki göstermek ve öğretmenlerin yaşam zorluklarına dikkat çekmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Niksar Teknik ve Endüstri Meslek bahçesinde bir araya gelen grup, adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen Niksar ilçe Temsilcisi Metin Karakaş, öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekmek için toplandıklarını söyledi. Karakaş, "Bu eylemimiz genel bir eylemdir. Şu anda son uygulama olarak okul yöneticilerinin görevden alınması söz konusu ama bizim eylem kararımızın içerisinde bu son uygulamaya olan tepkilerin dışında, genel anlamda öğretmenlere verilmeyen farklar, vaat edilip de gerçekleştirilmeyen akademik zamlar, 4-C'lilerin kadrolaşması, öğretmenlere angarya iş olarak görülen nöbet görevlerinin ücrete tabi tutulması ve sosyal ve ekonomik haklarımızın genel anlamda sürekli budanması ve şu anda söz konusu olan genel anlamda bütün devlet memurlarına dolayısıyla da öğretmenlere de bir rotasyon söz konusu" dedi.

Eğitim-İş Niksar İlçe Temsilcisi Sait Arslan ise, "Bizim sendikamızın genel merkezimizin almış olduğu karara göre TEOG var, idarecilerin görevden alınması var, rotasyon var ve en sonunda yeni atanan öğretmenlere mülakat sınavının kaldırılması konusunda biz buna itiraz ediyoruz" diye konuştu.

Eyleme destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Niksar İlçe Başkanı Zafer Başar da kısa bir açıklama yaptı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Öğretmenlerden İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement