Niksar Sevgi Evleri "Kutlu Doğumu" Kutladı - Son Dakika
Yerel

Niksar Sevgi Evleri "Kutlu Doğumu" Kutladı

Niksar Sevgi Evleri "Kutlu Doğumu" Kutladı

Tokat’ın Niksar ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sevgi Evleri’nde “Kutlu Doğum” etkinliği düzenlendi.

03.05.2016 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Niksar ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sevgi Evleri'nde "Kutlu Doğum" etkinliği düzenlendi.

Niksar Sevgi Evleri Müdürlüğü Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar ve öğretmenleri tarafından "Kutlu Doğum Programı" düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Niksar Sevgi Evleri Müdürü Adnan Tanrıverdi programın açılışında yaptığı konuşmada kurum hakkında bilgiler vererek şu anda evlerde 46 çocuğun kaldığını ve bu çocuklarla birlikte değişik zamanlarda sosyal, kültürel ve sportif birçok faaliyet düzenlediklerini söyledi.

Daha sonra İlçe Müftüsü Ali Canbolat, "Hz. Muhammed bizlere önder, bizim için rehberdir. Hayat tarzımızı ona göre çizdiğimizde varacağımız nokta da Allah rızasıdır" dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu sene belirlenen 'Tevhid ve Vahdet' konularına da değinen İlçe Müftüsü Canbolat, Niksar Sevgi Evleri tarafından yapılan hatm-i şeriflerin duasını yaparak konuşmasını tamamladı.

Duygusal anların yaşandığı programda Niksar Sevgi Evleri İlahi Grubu tarafından Peygamber sevgisini dile getiren ilahiler, yine evlerde kalan çocuklar tarafından naatlar, ezgiler, özlü sözler okunarak Efendimize olan sonsuz muhabbet dile getirildi.

Çocuklar tarafından sergilenen "Farkında Olunmayan Gerçekler" isimli skeçle, evlerde farkında olmadan yaşanan ve çocuklara da kötü örnek teşkil edecek durumlar canlandırıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2016 Yılı "Gelin Birlik Olalım" temalı sinevizyon gösterisinin ardından çocuklara hitap eden Tokat Valisi Cevdet Can, "Sizler burada güzel bir aile olmuşsunuz. Allah birliğinizi, beraberliğinizi daim eylesin. Gönüllerimizde Peygamber sevgisi olduğu müddetçe inanın daha mutlu olacağız. Kızlarımız, sizler bizim için çok önemlisiniz, başımızın tacısınız. Sizler hakikat bahçelerinin en şerefli bahçıvanlarısınız" ifadelerini kullandı.

Programın hazırlanmasında emeği geçen personele ve çocuklara hediye takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi. Konuklar ve çocukların birlikte yemek yemesinin ardından program sona erdi.

Programa Vali Cevdet Can ve eşi Naime Can'ın yanı sıra, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Niksar Belediye Başkan Vekili Fatih Dönmezoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hülya Özdemir, Niksar Müftüsü Ali Canbolat diğer davetliler ve Niksar Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar Sevgi Evleri 'Kutlu Doğumu' Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement