Nilüfer Sağlıklı Yaşam Merkezi Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Nilüfer Sağlıklı Yaşam Merkezi Hizmete Girdi

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, kanser erken teşhis ve taramalarında önemli rol oynayacak KETEM'i bünyesinde bulunduran Nilüfer Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin hizmete girdiğini belirtti.

21.01.2016 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, aralık ayında hizmete başlayan Nilüfer Sağlıklı Yaşam Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Merkezde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nin (KETEM) kanserle mücadelede önemli rol oynayacağına dikkat çeken Dr. Akan, "Merkezimizde yer alan KETEM'le birlikte Bursa'da kanser tarama faaliyetleri hız kazanacak" dedi.

Merkez içerisinde KETEM'in yanı sıra birçok danışma biriminin olduğunu dile getiren Dr. Akan, "Merkezimizde obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme birimi, tütünle mücadele ve sigara bıraktırma polikliniği, gebe bilgilendirme sınıfı, annelik okulu, kadın sağlığı bölümleri gibi çeşitli sağlık hizmetleri verem birimler mevcut. Nilüfer vatandaşlarımızın gerek kanser taramaları konusunda gerekse sigara bırakma konularında merkezimizden hizmet almalarını bekliyoruz" dedi.

1 AYDA 887 TARAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Merkezin faaliyete geçtiği aralık ayından itibaren yoğun talep gördüğüne dikkat çeken Dr. Akan, "Merkezimizde bugüne kadar 360 kişiye momografi taraması yapılırken, 290 kişiye rahim ağzı kanseri taraması, 237 kişiye ise bağırsak kanseri taraması yapıldı. Vatandaşlarımıza kanser hakkında çeşitli bilgi ve eğitimler verildi. Bunun yanı sıra sigara bıraktırma birimimizde 60 kişiye eğitim verilirken 12 kişiye de tedavi uygulandı'' şeklinde konuştu.

1 YILDA DÖRT SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

Bursa'da bir yılda dördüncü sağlıklı yaşam merkezinin hizmete girdiğini vurgulayan Dr. Akan, "İnegöl ve Yıldırım'daki iki sağlıklı yaşam merkezimiz hizmet vermeye başladı. Şimdi de Nilüfer'deki merkezimiz hizmete girdi. Bu merkezlerimizin yanı sıra önümüzdeki süreçte Gemlik ve Mustafakemalpaşa ilçelerimize de birer sağlıklı yaşam merkezi yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nilüfer Sağlıklı Yaşam Merkezi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement