Nizip Çayına Atık Su Karıştığı İddiası - Son Dakika
Yerel

Nizip Çayına Atık Su Karıştığı İddiası

Mahalle sakinleri, Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalardan çaya atık su bırakıldığını ileri sürdü.

17.06.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nizip ilçesine bağlı bir mahallenin sakinleri, tarımsal ve hayvan sulamada kullanılan Nizip çayına atık su karıştığını öne sürdü.

Nizip çayı sularını tarım ve hayvancılıkta kullanan ilçeye bağlı Salkım Mahallesi sakinleri, Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalardan çaya atık su bırakıldığını, bu nedenle tarım arazilerinin, hayvanların ve insanların sağlığının bozulduğunu ileri sürdü.

Mahalle sakinlerinden Emrah Kaygısız, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki yeşil alanın fabrikalardan gelen atıklar nedeniyle kurumaya başladığını iddia etti.

Suyun geçtiği mahallelerdeki tarım alanlarının zarar gördüğünü ve insanlarda bulaşıcı hastalıklara yol açtığını savunan Kaygısız, şunları söyledi:

"Eğer bu su bu şekilde akmaya devam ederse bizlerin burada ne tarımla ne de hayvancılıkla uğraşmamız söz konusu değil. Burada çevre katliamı var. Bizler devlet büyüklerimizden bu katliamın biran önce durdurulmasını ve fabrikalardan gelen atık suların kesilmesini istiyoruz."

Recep Bişkin ise mahallerinden geçen çayda daha önce çocukların yüzdüğünü söyledi.

Mehmet Özkan da suyun eski haline gelmesi için yetkililerden yardım istedi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nizip Çayına Atık Su Karıştığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement