Nkü Muhasebe ve Finansman Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Menteş: "Türkiye'de Aile Şirketleri... - Son Dakika
Yerel

Nkü Muhasebe ve Finansman Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Menteş: "Türkiye'de Aile Şirketleri...

Nkü Muhasebe ve Finansman Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Menteş: "Türkiye\'de Aile Şirketleri...

Namık Kemal Üniversitesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Menteş, Türkiye’de aile şirketlerinin Avrupa ülkelerine göre uzun ömürlü olmadığını belirtti.

24.06.2014 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namık Kemal Üniversitesi İşletme Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Menteş, Türkiye'de aile şirketlerinin Avrupa ülkelerine göre uzun ömürlü olmadığını belirtti.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası 3. Meslek Komitesi'nce 'Aile İşletmelerinde Karşılaşılan Yönetim Organizasyonları Sorunları' konulu konferans düzenlendi. Çerkezköy TSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Doç.Dr. Ahmet Menteş, aile şirketlerinin Türkiye'de az olduğunu ve çoğunun da kurumsallaşmadığı için ömürlerinin kısa olduğunu belirterek, "Aile şirketleri hızlı ve esnek karar alabilmeli, girişimcilik zekası olmalı ve yerinde, zamanında doğru kararı vermelidir. Kötü zamanlarında çalışanlarını desteklemeli ve işsiz bırakmamalı ve mağdur etmemelidir. Genel anlamda istihdama önem vermeyi görev bilmeli ve de sosyal sorumluluk alarak güvene dayalı olmalıdır. Bu konuları yerine getirmeyen aile şirketleri genelde Türkiye'de 3. kuşağa ulaşma oranı yüzde on ve ömürleri de 25 ila 30 yıl ile sınırlıdır" dedi.

Aile şirketlerinin uzun ömürlü olması için mutlaka kurumsal olmasına da dikkat çeken Do. Dr. Menteş, "Aile şirketleri mutlaka kurumsal olmalı. Kurumsal olan şirketler yönetim ve karar alma ve karar vermelerinde gereğini zamanında yerine getirmekte ve sorunlarını çözümlemektedir. Kurumsal olan şirketlerin ayni zamanda da şeffaf olması gerekmektedir. Bu yabancı yatırımcı acısından da önemlidir. Nedeni ise eğer şirkete bir yabancı ortak alacaksanız yada şirketi satacaksanız ilk aranan şey şirketin kurumsallığı ve şeffaflığıdır" diye konuştu.

Konferansa ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Aksaoy, ÇTSO meclis üyesi Rahmi Yılmaz da katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nkü Muhasebe ve Finansman Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Menteş: 'Türkiye'de Aile Şirketleri... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement