Noel Pazarında Kuran ve Barış Duaları Okundu - Son Dakika
Güncel

Noel Pazarında Kuran ve Barış Duaları Okundu

Noel Pazarında Kuran ve Barış Duaları Okundu

Almanya'nın dünyaca ünlü Nürnberg Noel pazarında (Christkindelsmarkt) aralarında Medine Türk Müzesi'nin de bulunduğu komite tarafından yapılan 'Barış Kandili' etkinliğinde Fraunkirche'nin önüne kurulan sahnede çeşitli dinlere mensup cemaat temsilcileri barış ve hoşgörü mesajları iletti.

16.12.2013 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın dünyaca ünlü Nürnberg Noel pazarında

(Christkindelsmarkt) aralarında Medine Türk Müzesi'nin de bulunduğu komite tarafından yapılan 'Barış Kandili' etkinliğinde Fraunkirche'nin önüne kurulan sahnede çeşitli dinlere mensup cemaat temsilcileri barış ve hoşgörü mesajları iletti. Medina Derneği'nden Yaşar Gül, Kuran-ı Kerim'in evrensel mesajlarını ve Yunus Emre'nin bir şiirini okudu. Hakkı Dursun ise, Bakara süresinin 285 ve 286'ncı Ayetleri'ni okuyarak Almanca tercümesini yaptı. Etkinlik Barış şarkıları ile açılırken, sahne önünde toplanan binlerce kişi etkinliği meraklı gözlerle izledi.Etkinlik sırasında tutuşturulan kandilleri isteyenler evlerine götürdü.

Medina sözcüsü Cemalettin Özdemir, gayelerinin dünyaya barış ve huzur mesajları vermek olduğunu belirterek,Yunus Emre'nin şiirini Almanca olarak okuduklarını ifade etti - Nurnberg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Noel Pazarında Kuran ve Barış Duaları Okundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement