Nüfus Müdürü Ilgazi Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Nüfus Müdürü Ilgazi Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Nüfus Müdürü Ilgazi Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Muş’un Varto Nüfus ve Vatandaşlık işleri Müdürü Zeynel Abidin İlgazi, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) ile ilgili bilgi verdi.

19.06.2014 11:54

Muş'un Varto Nüfus ve Vatandaşlık işleri Müdürü Zeynel Abidin İlgazi, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelerek, Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) ile ilgili bilgi verdi.

Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda muhtarlara, Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS), adrese dayalı nüfus kayıt sistemi uygulamaları, TC kimlik uygulaması, evlendirme işlemlerinde dikkat edilecek hususlar ve cüzdan talep belgelerinin düzenlenmesi hususları hakkında bilgiler veren Zeynel Abidin İlgazi, "Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) ile artık her kurum kendi işini kendi yapacak. Vatandaşı o kurumdan başka bir kuruma gönderemeyecek. Nüfus müdürlüğü ile ikili anlaşma yapmak suretiyle muhtarlar Kimlik Paylaşım Sistemi'ne bağlanacak. Muhtarlar şifre alarak KPS ile vatandaşı bize göndermeden işlerini kendi yapacak. Muhtara verilen şifrelerden yapılan bütün işlemlerden muhtar sorumludur. Bu nedenle sizden başka kimsenin şifreyi bilmemesi çok önemlidir. Özellikle ölümler konusunda muhtarlar dikkat etmeli. Ölümleri bildirmek muhtarların görevlerinin bir gereğidir. Bir telefonla sağlık kurum başkanlığına bildirebilirsiniz. Muhtarlar imzaladıkları ve mühürledikleri belgelerden kaynaklanan sorunlardan sorumludurlar. Sıkıntı yaşamamak için bilgilerinden emin olmadığınız belgeleri imzalamayın. Vatandaşın size gelip 'mahallenize adres beyanında bulundum' demesini beklemeyin. Mahallelerinizde yeni oturuma açılan siteleri belediyeye bildiriniz ki, numaralanma işlemleri yapılsın" dedi.

Toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nüfus Müdürü Ilgazi Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement