Ödemiş - Geleceğin Yazarları Bademli'den - Son Dakika
Güncel

Ödemiş - Geleceğin Yazarları Bademli'den

Ödemiş - Geleceğin Yazarları Bademli\'den

Geleceğin yazarları Bademli'den İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu öğrencileri anneleriyle birlikte hazırladıkları hikayeleri 'Bademli'de Öykü Nidası' adı altında kitaplaştırdı.

25.11.2015 15:01

Geleceğin yazarları Bademli'den

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu öğrencileri anneleriyle birlikte hazırladıkları hikayeleri 'Bademli'de Öykü Nidası' adı altında kitaplaştırdı.

Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu'ndaki 15 öğrenci Türkçe öğretmenleri Melis Sarı'nın öncülüğünde yazarlığa soyundu. 'Bademli'de Öykü Nidası' adıyla hazırlanan kitap İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bademlili hayırseverler ve Okul Aile Birliği'nin sponsorluğunda 1000 adet basıldı. Farklı hikayelerden oluşan kitaba destek veren 8'inci sınıf öğrencilerinden Ayşe İsli, geçen yıl aldıkları 'Yazarlık' dersi sayesinde denemeler yazmaya başladığını söyledi. Okul Müdürü Ramazan Göken'in hikayeleri beğenmesi üzerine bu projenin ortaya çıktığını anlatan İsli, "Amacımız bütün öğrencilere bu kitabı okutmak. Büyüklere ise gururla kitabımızı dağıtıyoruz" dedi. İlkokuldan beri yazmayı sevdiğini anlatan 6'ncı sınıf öğrencisi Orhan Çomak da "Ortaokula gelince, müdür bey önderliğinde hikayeler yazdık. Müdürümüz bizi Mehtap Altan isimli yazar ile buluşturdu ve onun öncülüğünde hikayelerimizi düzenleyerek bastırdık" diye konuştu.

"BADEMLİ'DE OKUYORUZ VE YAZIYORUZ"

Kitaba öğrencilerin yanı sıra annelerinin de katkı sağladığını ifade eden Okul Müdürü Ramazan Göken, yaklaşık 3 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını belirterek "Önce çocukların kitap okumasını sağlamak için bu fikri ortaya attık. Daha sonra çocuklarımızı 4 farklı yazar ile buluşturduk. Çocukların özgüven kazanmasında yazarlarımızın çok desteği oldu. Öğrenciler anneleri de sürüklediler, annelerimiz de yazıyor. Kültür çalışması adına bu projeyi gerçekleştirdik. Biz Bademli'de okuyoruz ve yazıyoruz" dedi.

ANNELER DE YAZARLIĞI SEVDİ

Bir gün kızının teklifi üzerine yazmaya başladığını söyleyen annelerden Arzu İsli, bazen kendisinden bazen arkadaş çevresinden esinlenerek 'Bu Benim Hikayem' adlı bir hikaye yazdı. Annelerden Nazife Kırbaş, "Kızımın teklifiyle 'Güzel Bir Yolculuk' adlı hikayeyi yazdık. Bundan sonra da yazmaya devam edeceğim" dedi.

Kitaba katkı sağlayan Bademli Şükrü Saraçoğlu Ortaokulu öğrencileri kitaplarını imzalayarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerine hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ödemiş - Geleceğin Yazarları Bademli'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • tuba akdağ: bademli beton yapmak istiyorum 0 0 Yanıtla

Advertisement