Ödemiş'te Merakla Beklenen Salça Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Merakla Beklenen Salça Sezonu Açıldı

Ödemiş\'te Merakla Beklenen Salça Sezonu Açıldı

Özelikle ev hanımlarının olmazsa olmazı olan salçalık biber ve domates sezonu, hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber bu yıl İzmir’in Ödemiş ilçesinde erken açıldı.

09.08.2016 14:04

Özelikle ev hanımlarının olmazsa olmazı olan salçalık biber ve domates sezonu, hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber bu yıl İzmir'in Ödemiş ilçesinde erken açıldı.

Ödemiş ilçesinde, salçalık biber ve domates sezonu hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle bu yıl erken başladı. Salçalık kırmızıbiber ile domatesler, kurulan tezgahlarda yerini alarak satışa sunuldu. Kentte, salçalık biberin kilogram fiyatı 1 buçuk TL'ye, salçalık domatesin kilogram fiyatının da 65 kuruş civarında alıcı bulduğu belirtildi. Pazarcı esnafı Mehmet Özbek, bu yıl fiyatların uygun olduğunu söyledi. Özbek, "Geçtiğimiz yıllarda Ağustos ayının ortasından Eylül ayı ortalarına kadar yoğun geçen salça sezonu yaşıyorduk. Son birkaç yıldır sıcak havanın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı tarlalardaki kırmızıbiber ve domates bir hafta erken olgunlaştı Buna bağlı olarak ta salça yapma sezonu da bir hafta erken başlamış oldu. Hafta sonu itibarı ile satışlarımıza başladık. Bundan sonra da semt pazarlarında varız" dedi.

Bir başka esnaf Gökhan Çelik ise rekoltenin bu yıl düşük olduğunu ifade ederek, "Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olmasından dolayı bu erken mevsim yaşanıyor. Ancak bir başka durumda sıcaklıkların üst düzeyde olmasından dolayı domates kökenleri erken çöküşe girdi ve ürün de rekolte geçen yıllara göre düşük. Fiyatlarımız ise çok makul durumda, bu işin yetiştirmesi, toplaması sürekli olarak gider durumunda. Müşterilerimiz bir kasa domatesin 10 lira olmasını talep ediyor ama 21 kiloya gelen bir kasa domatesimizin fiyatı geçen yıllardaki gibi 12 buçuk TL. Sezon Eylül ayı sonlarına kadar gider. Ürünlerimiz ise şuan için Ödemiş'in Balabanlı mahallesinden geliyor." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Merakla Beklenen Salça Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement