Ödemiş'te Salçalık Biber ve Domatesler Satışa Çıktı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'te Salçalık Biber ve Domatesler Satışa Çıktı

Ödemiş\'te Salçalık Biber ve Domatesler Satışa Çıktı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, hava sıcaklıklarının yüksek olması sebebiyle salçalık biber ve domateslerin satışı bu yıl erken başladı.

10.08.2015 15:04

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, hava sıcaklıklarının yüksek olması sebebiyle salçalık biber ve domateslerin satışı bu yıl erken başladı.

Ödemiş'in Kazanlı ve Balabanlı mahallerinden gelen salçalık biber ve domatesler ilçedeki tezgahlarda satışa çıktı. Hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle bu yıl sezon erken açılırken, biber kilogram fiyatı 2 TL'den, domates ise 1 TL'den alıcı buluyor. Pazarcı esnafı Selim Özbek, sezonun erken başladığını fiyatların bu yılda makul olduğunu belirtti. Özbek, "Geçtiğimiz yıllarda Ağustos ayının ortasından Eylül ayı ortalarına kadar yoğun geçen salça sezonu yaşıyorduk. Bu yıl ise sıcakların aşırı derece de olması tarlalardaki kırmızı biber ve domatesi bir hafta erken olgunlaştırdı. Buna bağlı olarak ta salça yapma sezonu da bir hafta erken başlamış oldu. Geçtiğimiz hafta içinden bu yana satışlarımıza başladık. Ancak bugün Ödemiş Cumartesi pazarı asıl satış bugün yaşandı. Ödemiş'in Kazanlı ve Balabanlı Mahallelerinde yetişen ürünler bugün pazarda yerini aldı. Kilo olarak isteyen müşterilerimize domatesi 1 TL'den, biberi 2 TL'den satıyoruz. Domatesin kasası ise 20 kilo geliyor kasa olarak 12 TL 50 kuruşa satıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'te Salçalık Biber ve Domatesler Satışa Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement